Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.Sarıkamış Spor Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonunda...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Sarıkamış Spor Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, Milli Eğitim Müdürü Metin Karakoç, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Karakoç, Mehmet Akif Ersoy'un o karanlık günlerde milli mücadelenin başarılı olması için Anadolu'nun her yerinde ümitsizliğe düşen insanlara kalemiyle, ilmiye, istiklal aşkını ve kazanma enerjisini aşıladığını söyledi.

Sarıkamış Spor Lisesi Müdürü Mehmet Kutay Cengiz de Mehmet Akif Ersoy'un, sözü ve eylemi bir biriyle tam uyum sağlayan ve buna aykırı davranışları asla af etmeyen nadir örnek insanlardan biri olduğunu vurguladı.

Öğretmen ve öğrencilerin şiir okunmasının ardından Ersoy'un hayatını anlatan video izletildi.

Program, Sarıkamış Spor lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo ile sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber