Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ARDAHAN/KARS (AA) - İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Ardahan ve Kars'ta etkinlik düzenlendi.Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğündeki programa Vali...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ARDAHAN/KARS (AA) - İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Ardahan ve Kars'ta etkinlik düzenlendi.

Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğündeki programa Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Yeşilöz, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Merkez Halit Paşa Orta Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Merkez Halit Paşa Orta Okulu Müdürü İbrahim Toraman yaptı.

Program çeşitli etkinlik ve resim sergisi ile sona erdi.

- Kars -

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Günay Özdemir, Belediye Başkan Vekili Tahsin Güngören, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Özdemir, burada yaptığı konuşmada, bayrak ve milli marşın milleti millet yapan değerler olduğunu söyledi.

Türk toplumunda bu değerlerinin diğer toplumlara göre farklılık gösterdiğini belirten Özdemir, "Çünkü biz marşımızı bağımsızlık mücadelemizin sonunda kazanmışız. Biz vatanımızı mücadele ile sınırlarımızı şehitlerimizin kanı ile çizmişiz. Bayrağımızı şehitlerimizin kanı ve kana ay yıldızın yansımasıyla oluşturmuşuz. Onun için marşımız, bayrağımız, vatanımız bizim için canımızdan daha değerlidir" diye konuştu.

Ardından İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmalarında birinci olan öğrenciler sahne aldı.

Vali Özdemir, daha sonra öğrencileri tebrik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber