Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Adana'da imam hatip lisesi öğrencisi, İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtasını Arapça okudu

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde imam hatip lisesi öğrencisi, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliğinde İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtasını Arapça okudu.

Sinanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Ahmet Ziya Filizer, konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Filizer, "Sabahtan akşama kadar açlık ve susuzluk çekerek cepheden cepheye koşmuşlar, türlü sıkıntılara göğüs germişlerdir. Bu insanların derdi, vatan, millet sevgisiydi. Vatanlarının, düşman elinden kurtulmasını istiyorlardı. Güçlü bir devlet olsun, insanları rahat, huzur içinde yaşasın istiyorlardı" dedi.

Etkinlikte Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma süreci ve TBMM'de kabulünün canlandırıldığı tiyatro sahnelendi. İstiklal Marşını en güzel okuyan 10 öğrenci, marşın 10 kıtasını ezbere seslendirdi.

Sinanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Züleyha Eroğlu da İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtasını Arapça okudu.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan kısa filmin gösterildiği etkinlikte, Kaymakam Filizer, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ünal Güder ve Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber