Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 12 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) -  Afşin'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afşin Anadolu Lisesi...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) -  Afşin'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afşin Anadolu Lisesi tarafından TEAŞ İstiklal  Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğinde, okullar arasında "Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması" yapıldı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın yazılma hikayesi anlatıldı.

Afşin Anadolu Lisesi Müdürü Cabir Tercan, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı’nın 94. yıl dönümünü idrak etmenin onur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mehmet Akif'i onun eserleriyle anmak istediklerini dile getiren Tercan, bunun içinde okullar arasında "Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması" düzenlediklerini belirtti.

"Mehmet Akif'in özlemiş olduğu Asım'ın neslini yetiştirmeye çalışacağız" ifadelerini kullanan Tercan, şunları kaydetti:

"Akif, milli şuurumuzdur ve şairimizdir. O, sadece bir şair değil, anlaşılması gereken bir kişidir. Öğrencilerimiz onun şiirlerini okurken güçlük çekmiş olabilirler. Şimdilerde Osmanlıca öğretilmesiyle ilgili bir gündem oluştu. Mezar taşlarıyla, kitabeleriyle sessiz yapı halinde kalan ecdadın bize neler anlatmak istediğini merak ediyoruz. Bunun için faydalı olacağını düşünüyorum. İstiklal Harbi'nde mücadele veren tüm şehitlerimizin Akif'in ruhu şad olsun."

Daha sonra, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Etkinliğe, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Emniyet Müdürü Recep Emol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ile okul müdürleri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber