Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MERSİN (AA) - İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Gülnar'da program düzenlendi.Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen programa, Gülnar Kaymakamı...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MERSİN (AA) - İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Gülnar'da program düzenlendi.

Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen programa, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, Belediye Başkan Vekili Yüksel Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Burgut, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü kutlandığını anımsattı.

Mehmet Akif Ersoy'un, fikir ve edebiyat dünyasının en güçlü kalemlerinden biri olduğunu ifade eden Burgut, şunları kaydetti:

"En zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde milli mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır. Fedakar bir dava adamı, ateşli bir hatip olan milli şairimiz Mehmet Akif, her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer almış gerçek bir aydındır. Mehmet Akif Ersoy'un mücadelesini, hayat felsefesini, ahlakını, şiirlerini, İslam'ı anlama, idrak etme ve yaşama yaklaşımını tüm insanımıza, özellikle de gençliğimize takdim etmeliyiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber