Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BİTLİS (AA) - Güroymak ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.Güroymak Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda, Günkırı Ortaokulu...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BİTLİS (AA) - Güroymak ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Güroymak Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda, Günkırı Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Sedat Duygu, Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen azim ve kararlığın sonucunda yazılan İstiklal Marşı'nın, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesi oldğunu söyledi.

Duygu, şöyle devam etti:

"İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 94. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle anıyoruz. Millet olarak her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'u iyi öğrenmemiz ve anlamamız gerekiyor. Tüm kalbiyle İstiklal Marşı'nı yazan Akif, Türk milletine eşsiz bir armağan bırakmıştır. Akif, aynı zamanda 'milletim için parayla şiir yazmam' diyecek kadar da vatanseverdir."

Program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve çeşitli gösterilerin sunulmasının ardından sona erdi.

Programa, Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahayettin Tör, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber