Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 09:38 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

MHP Sivas İl Başkanı Özkan ve Merkez ilçe Başkanı Taşçı, mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

SİVAS (AA) - MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan ve Merkez İlçe Başkanı Murat Taşçı, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkan, mesajında, İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşmış hali olduğunu belirtti.

Bu marşın, Kurtuluş Mücadelesinin adeta müjdecisi olduğunu aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Bugünkü şartlar altında, İstiklal Marşımızın taşıdığı derin anlam ve içerdiği muazzam milli ruha çok ihtiyaç bulunduğu şüphesizdir. Türk milletini oluşturan bütün fertlerin bir bayrak altında ve aynı ülkülerle, müşterek heyecanların sağladığı motivasyonla neleri başarabildiklerine tarih her yönüyle şahadet etmektedir. İstiklal Marşımız bunun en bariz kanıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, kükremiş sel gibi bentlerini çiğneyerek aşan ve engellere sığmayarak taşan kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet duygularımla anıyor, hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

Taşçı ise mesajında İstiklal Marşı'nın kurtuluş macerasının özü ve ruhu olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın geçmişten geleceğe ışık tutan sönmez bir meşale olduğunu vurgulayan Taşçı, şöyle devam etti:

"Türk Milletinin milli ve manevi duygularını, mısralarıyla tüm dünyaya haykıran büyük şair Mehmet Akif Ersoy,  tüm ömrünü vatanına ve milletine vakfetmiş bir gönül eridir. Milli marşımızın içindeki manayı bu çehresiyle anlamak, anlatmak, yaşamak ve yaşatmak şüphesiz ki milletçe vazgeçilmez en büyük milli ve manevi yükümlülüğümüzdür. 12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabul edilme günü vesilesiyle ulu şair Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha yad ediyoruz.  Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın. Tüm şehitlerimizin ve Milli şairimizin mekanı Cennet olsun." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber