Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Coş, mesajında, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Coş, mesajında, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

İstiklal Marşı'nın, hürriyetin timsali olarak semalarda 94 yıldır yankılandığını ifade eden Coş, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılan ve tarih sahnesinden yok edilmek üzere olan bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, Aziz Milletimizin milli ve manevi değerleri uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir. Bu marş, bizim şan ve şerefle dolu geçmişimizi, umutla baktığımız geleceğimizi, uğruna canımızı seve seve verdiğimiz Milli ve manevi değerlerimizi ifade eder. Hür ve istiklal sahibi olduğumuzu, vatan sevgisini en müstesna biçimde vurgulayan İstiklal Marşı'nın insanın içini titreten her mısrası, bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı ve bundan sonra da nasıl sahip çıkacağımızı anlatır."

Coş, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve onu yazan Mehmet Akif’in ideallerini, gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak, kalbi vatan sevgisiyle çarpan bütün vatandaşların en önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Millet olarak İstiklal Marşı'mızda en güzel ifadesini bulan ortak milli değerler ve amaçlar etrafında birleşerek, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın TBMM’de kabulünün 94. yıl dönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu bayrak uğruna şehit olan kahramanlarımızı, başta TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber