Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Akyürek mesajında, Anadolu’da oluşan milli...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akyürek mesajında, Anadolu’da oluşan milli mücadele ruhunu tüm dünyaya duyuran, vatan sevgisini, istiklal aşkını ve inancı canlı tutan İstiklal Marşı'nın bugün de ortak duyguları canlandıran, toplumu bir arada tutan önemli bir eser olduğunu söyledi.

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelesini yazdığı muhteşem mısralarla ebedileştirdiğini ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Milletimizin özgürlük savaşında, milli ruhun uyanmasında ve bağımsızlık mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Akif'in vatan ve bayrak aşkını seslendiren bu mısralarının muhakkak ki çok büyük katkısı vardır. Milli mücadelenin bir özeti niteliğinde olan İstiklal Marşımız, milletimizin tüm dünyaya karşı yiğitçe duruşunun bir ifadesi, vatanımızı çiğnemeye yeltenenlere verdiğimiz en asil cevaptır. İnanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdüreceğiz. İçinde koskoca tarihimizi, bağımsızlık mücadelemizi ve istiklal aşkımızı barındıran İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı vesilesiyle İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, minnetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber