Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 22:38 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam, mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Saylam, mesajında, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından milli marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünü, büyük sevinç ve gururla kutladıklarını belirtti.

Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlere olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın, Mehmet Akif Ersoy tarafından vatan toprakları işgal altındayken yazıldığını ve millete cesaret veren büyük bir güç olduğunu vurgulayan Saylam, "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerlerde buluşturan İstiklal Marşımız, bu yönüyle eşsiz bir eserdir. Bugün de hala milletimizi bir arada tutan en önemli simgelerden biri olan İstiklal Marşımız, aynı zamanda bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösteren en güzel kanıttır" ifadelerini kullandı.

Saylam, Mehmet Akif'in, 'Türk milletinin eseri' olduğunu söylediği İstiklal Marşı'nın, TBMM tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutlayarak, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber