Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 10:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Murat Koca, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Koca, mesajında, İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Murat Koca, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Koca, mesajında, İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un ömrünü vatana ve millete hizmet etmek için adamış bir şair olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyor isek, bunu İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife bu mücadeleyi daima diri tutmaktır. Bu mücadelenin sadece bugün değil, yarın da yaşaması için gayret etmektir. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Meclisi’nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber