Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...
Yerel 12 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

AEÜ öğrencileri, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla, "Kırşehir İstiklal Marşı'nı Okuyor" konulu görsel çalışma hazırladı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) öğrencileri, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla, "Kırşehir İstiklal Marşı'nı Okuyor" konulu görsel çalışma hazırladı.

AEÜ'den yapılan açıklamada, Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı öğrencilerinin, proje çalışması olarak İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünü konu edindikleri belirtildi.

Öğrencilerin çalışma çerçevesinde, "Kırşehir İstiklal Marşı'nı Okuyor" adlı görsel proje hazırlamaya karar verdiği vurgulanan açıklamada, "Öğrencilerimiz, bölümlerine yakışır projeye imza attı. Öğrenciler, dersler kapsamında yapılan çalışmaların yanı sıra toplumsal sorunlar ve milli değerlerle ilgili uygulamalar da gerçekleştirdi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, projenin Öğretim Görevlisi Esra Yılmaz koordinatörlüğünde öğrenciler Fahrettin Toker, Uğur Türkmen, Sümeyye Şahin, Büşra Arpa, Ömer Güney, Metin Çetinkaya, Yasin Arslan, Murat İç, Gülferi Özbek ve Zafer Bağcı tarafından gerçekleştirdiği vurgulanarak, proje ekibinin şu görüşleri yer aldı:

"İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümünde tüm yurtta farklı etkinlerle kutlanan bu anlamlı güne bizim de katkımız olsun istedik. Yaklaşık bir ay önce ekip oluşturarak, 'Kırşehir İstiklal Marşı'nı Okuyor' projesini başlattık. Milli marşımıza yakışır proje gerçekleştirebilmek için defalarca farklı noktalarda çekimler yaptık. Aynı zamanda, merkezi noktalarda görüntü alarak şehrimizi ön plana çıkarmak istedik. Her okuduğumuzda ve duyduğumuzda tüylerimizi diken diken eden marşımızla, vatanımızın nasıl kazanıldığını bir kez daha hatırladık. Bu nedenle toplumun her kesiminden ve her yaştan vatandaşımızın projede yer almasını sağladık."

Ekip üyelerinin, milli değere sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu vesileyle büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve vatanı için canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bölümümüze her türlü desteği veren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam'a teşekkür ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber