Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

ORDU (AA) - Vali İrfan Balkanlıoğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. 

Balkanlıoğlu, mesajında, Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 94. yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı. 

"Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içine düşmüş milletimizin ortak duygusu, milli davamıza karşı olan inancı ve özverisi İstiklal Marşı'mıza nakış nakış işlenmiştir" diye belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy, 'Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değil, milletin malıdır' diyerek İstiklal Marşı'nı aziz milletimize armağan etmiştir. Bugün bizlere düşen ise bu toprakları geri kazanmak için canı, cananı bütün varını feda eden şerefli ecdadımızın, şühedanın izinden gitmektir. Vatanı bir bütün olarak sevmek, korumak, yüceltmek hepimizin en kutsal görevi ve evlatlarımıza bırakacağımız en değerli miras olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletine bu şiiri armağan eden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u, bizlere gurur duyacağımız şanlı bir tarih bırakan şühedayı, her şeyini feda eden ecdadı rahmetle ve minnetle anıyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber