Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KONYA (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Seydişehir’de program düzenlendi.Belediye düğün salonunda düzenlenen program,...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KONYA (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Seydişehir’de program düzenlendi.

Belediye düğün salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Seydişehir Saliha Mehmet Ulaşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Celal Bican, Mehmet Akif Ersoy’un bir düşünce adamı olarak İstiklal Harbi’ne çok önemli katkılar sağladığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan milli mücadeleye, Mehmet Akif'in de İstanbul’dan yazılarıyla katıldığını ifade eden Bican, Akif'in bu yazılarını her fırsatta Anadolu'ya ulaştırma çabası içinde olduğunu bildirdi.

Programda, İstiklal Marşı’na giden süreci anlatan Kuvayi Milliye Destanı ve ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan oratoryo sergilendi. Program, öğrencilere ödül töreniyle sona erdi.

Programa, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber