Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: "İstiklal Marşı tarihten silinmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığının belgesidir"

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İstiklal Marşı'nın tarihten silinmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığının belgesi olduğunu belirtti. 

Bahçeci, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletleri millet yapan en önemli değerlerin birlik, beraberlik, dil, inanç, vatan, namus, şeref, bayrak ve tarih gibi insani hasletler olduğunu vurguladı.

Türk milleti için 12 Mart'ın önemli bir gün olduğunu ifade eden Bahçeci, "Zor şartlar altında varlık mücadelesi verilen 1921 yılının 12 Mart'ında, ülkemizin büyük şairi Mehmet Akif'in yazdığı eser TBMM tarafından milli marşımız olarak kabul edildi. Bu süreçte TBMM'de duygu ve coşku yüklü sahnelerin yaşanmasına kaynaklık eden İstiklal Marşı, içeriğinde yer alan bağımsızlık, birlik ve inanç değerleriyle gerçek bir milli mutabakat metnidir. İstiklal Marşı tarihten silinmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığının belgesidir" değerlendirmesinde bulundu. 

Bahçeci, bu önemli metni yazan Mehmet Akif Ersoy'u, sadece büyük bir şair olarak nitelendirmenin onu eksik tanımlamak olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Akif, aynı zamanda dönemini iyi okuyan önemli bir sosyologdur. Akif, imanlı, İslamı bilen, anlayan ve yaşayan, müspet ilimlerle ve sanatla iştigal eden, vatanını ve milletini seven, kendine güvenen, çok çalışan, geçmişle irtibatını koparmayan, geleceğe umutla bakan gençlik önermesiyle genç nesle, medeniyetin yeniden dirilişinin öncülüğünü yapmak sorumluluğunu da yüklemiştir. Genç kuşakların, Mehmet Akif'in başta İstiklal Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyoruz."

Başkan Bahçeci, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94. yılında, vatanı emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri, gazileri ve merhum Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla ve rahmetle andığını belirtti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber