Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 13:58 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa, anaokulu öğrencisi Buse Yalnız’ın İstiklal Marşının tamamını ezbere okuması...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa, anaokulu öğrencisi Buse Yalnız’ın İstiklal Marşının tamamını ezbere okuması damga vurdu.

Kütahya Valiliği himayesinde, Nafi Güral Fen Lisesi tarafından, Kütahya Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programa katılan Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahmurat Arık, Mehmet Akif Ersoy’u anlatmanın kolay olmadığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un ve İstiklal Marşı'nın her vesileyle gündeme geldiğini ve konuşulduğunu dile getiren Arık, şunları kaydetti:

“Mehmet Akif Ersoy’u anlatmak ve anmak, aslında arka planda İslam’ın ve imanın anlatılması ve anılması anlamına geliyor.  Sebebine gelince, Akif’in seciyesinde yer alan bütün ulvi ve kıymetli hasletlere baktığımızda bunların tamamının İslamiyet’in ve imanın esasları olduğunu, özü ve özeti olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla ona yön veren bütün esasların da imandan ve İslam’dan geldiğini görüyoruz. Akif'i anlatmak demek, milli duyguların yanında bütün İslam’ı ve imanı anlatmak anlamına da geliyor.”

Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile devam eden programa, anaokulları arasında düzenlenen ‘İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması’nda birinci olan Nene Hatun Anaokulu öğrencisi Buse Yalnız’ın İstiklal Marşını tamamını ezbere okuması damga vurdu.

Küçük Buse, izleyicilerden büyük alkış alırken program anma programı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber