Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Çubuk'ta İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Çubuk'ta İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Çubuk Akkuzulu Ortaokulu öğretmenlerinden Tülay Çataltepe büyük şairin hayatını slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Daha sonra yine aynı okul öğretmenlerinden Aslıhan İlhan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğretmenlerden Huriye Nur Çiftçi önderliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesini anlatan tiyatro sahnelendi. İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren Akkuzulu Ortaokulu öğrencilerinden Leyla Karaveli İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Öğretmenlerden İlker Yolsal ve öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal Marşı" konulu oratoryonun sunulması ile devam eden programda, öğretmen Feridun Dalkaç, 'Şerefli bir hayat' metnini seslendirdi.

Programa, Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, mülki erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber