Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 12 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Erdoğan Akdağ Fen Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi'nde...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Erdoğan Akdağ Fen Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Abdulkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Tamer Uçar, Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Erdoğan Akdağ Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Kaya, programda, her milletin tüm insanlığa armağan ettiği büyük fikir ve sanat adamlarının olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un ülke tarihine damga vuran şahsiyetlerin başında yer aldığını vurgulayan Kaya, "O, yakın tarihimizin bağımsızlık ve var olma mücadelesini tüm dünyaya milli marşımızla haykıran milli şair ve mütefekkirimizdir. Türk milletinin milletler tarihinde yer alışını, en kutsal bildiği hürriyet, istiklal, vatan ve bayrağına nasıl sahip olduğunu, tarihini, savaşlarını ve kahramanlıklarını, milli hayatımızı, milli realitemizi ebedi eserlerimizle insanlarımıza aktarmadıkça, çağımız insanı ve gelecek nesillerimiz güvende olmayacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'u anlatan video gösterimi yapıldı.

Daha sonra öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un Seyfi Baba Manzumesi ve "İstiklal Marşının Doğuşu" isimli oyun sergilendi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber