Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

Şırnak'ta, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

ŞIRNAK (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Şırnak'ta program düzenlendi.

Kültür Merkezi Tiyatro Salonundaki programa, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Nuri Nas, İl Jandarma Komutanı Vekili Metin Düz, Emniyet Müdürü Celal Sel, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, kurum müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Alagöz, milletleri millet yapan şeyin, toplum yaşamını anlamlı ve nitelikli kılan ortak değerler olduğunu söyledi.

Alagöz, "Bazıları vardır ki, ömrünü Allah'a ve vatanına milletine adamıştır. Onun bütün hayatı bir gaye uğruna bina edilmiş, attığı her adım, konuştuğu her söz, yazdığı her satır, hep bu uğurdadır. Bu özelliklere uyan ve her türlü övgüye layık olan birini görmek, anlamak isterseniz bu şahsın tereddütsüz olarak vatan ve millet şairi Mehmet Akif Ersoy olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Şiir, oratoryo ve tiyatro gösterisinin ardından Vali Su, "İstiklal Marşını Güzel okuma Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber