Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 12 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla programlar düzenlendi.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki etkinlik, "İstiklal Marşı’nın...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla programlar düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki etkinlik, "İstiklal Marşı’nın Kabulü" konulu resim sergisinin açılmasıyla başladı.

Açılışın ardından konuşan Vali Ali Kolat, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, hem İstiklal Marşı’nı kutlayacaklarını hem de yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anacaklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy gibi bir vatansever şaire sahip oldukları için gurur duymaları gerektiğini ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Akif, çok nadide bulunan bir şahsiyettir. Öğrencilerden özellikle İstiklal Marşı'nı kesinlikle baştan sona ezberlemelerini istiyorum. Akif’in eserleri hem o günkü şartları dile getirmesi açısından hem de geleceğe mesaj vermesi yönünden çok önemlidir. İstiklal Savaşı'nın zor sürecinde, olumsuz şartlarda büyük bir mücadele verilmiş. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları cephede savaş ederken geri planda da Mehmet Akif Ersoy, Hasan Basri Çantay ve Eşref Edip gibi bir çok alim ve ulema, manevi yönden milleti harekete geçirmişler. Milleti ümitsizliğe kapılmamaları yönünde büyük bir çapa içerisinde olmuşlardır."    

Programda, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve milli ruhu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı oratoryo gösterisi ve müzik dinletisinin ardından program son buldu.

 

- Balışeyh

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla, Çok Programlı Lise'nin konferans salonunda program düzenlendi.

Kaymakam Yusuf Yıldırım, İstiklal Marşı'nın devletin ve Milletin bağımsızlık sembolü olduğunu ifade ederek, İstiklal Marşı'nın milletin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olduğunu söyledi.

Yıldırım, program sonunda İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

- Karakeçili

Karakeçili Atatürk Orta Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Özçelik, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, İstiklal Marşı'nın doğuşunu anlatan sinevizyon gösterisi, "Kurtuluşa Giden Yol" oratoryosu sahnelendi. İstiklal Marşı'nı en iyi okuyan öğrenciler arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle program son buldu.

 

- Bahşılı

Bahşılı'da Özel Gazi Koleji'nde düzenlenen programa, Kaymakam Harun Ersin Polat, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, oratoryo gösterisi, Mehmet Akif Ersoy ve Bayrak konulu resim sergisi açıldı. "Vatanseverlik" konulu şiir yarışmasında dereceye giren  öğrencilere Kaymakam Polat tarafından çeşitli ödüller verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber