Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Efe, bir mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

ELAZIĞ (AA) - Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Talat Efe, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Efe, mesajında, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilmesinin üzerinden tam 94 yıl geçtiğini anımsatarak, Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşması ve sahip olduğu kararlılığın cihana ilanının İstiklal Marşı'nın eşsiz seslenişiyle gerçekleştiğini belirtti.

İstiklal Marşı'nın taşıdığı derin anlam ve içerdiği muazzam milli ruha çok ihtiyaç duyulduğunu aktaran Efe, şunları kaydetti:

"Türk milletini oluşturan bütün fertlerin bir bayrak altında ve aynı ülkülerle, müşterek heyecanların sağladığı motivasyonla neleri başarabildiklerine tarih her yönüyle şahadet etmektedir. İstiklal Marşımız bunun en bariz kanıtıdır. Bizlerin bu kutsal topraklarda yaşama ve varlığını sürdürmesine vesile olan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmet Akif olmak üzere, bu vatan için emek veren, ömür feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor ve Akif’in dediği gibi 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber