Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. yıl dönümü

Trabzon Valisi Öz, mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. yıl dönümü

TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öz, mesajında, bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, "İstiklal Marşı, Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusunun bir sembolüdür. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tescilidir. Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir kahramanlık vesikasıdır" ifadesini kullandı.

İstiklal Marşı'nın Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş milletin ortak duygusu, inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olduğunu ifade eden Öz, mesajında şunları kaydetti:

"İşte böyle bir ortamda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekun milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren, milletimizi ortak düşünce ve duyguda buluşturan, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olan seçkin bir değerdir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. İstiklal Marşı’nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklal Marşı’nın ruhunda var olan bağımsızlık iradesini iyi anlayıp, ülkemizin gelişmesine, güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceğiz."

Öz, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesi ile Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber