Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu
Türkiye 21 Temmuz 2019 - 13:23 Yorum: 0

İstimlak bedellerini alamadıklarını iddia eden köylüler yolu kapadı

Balıkesir'de istimlak bedellerinin kendilerine ödenmediğini ileri süren köylüler, traktör ve tel çitlerle yolu kapadı.

İstimlak bedellerini alamadıklarını iddia eden köylüler yolu kapadı

Balıkesir'de istimlak bedellerinin kendilerine ödenmediğini ileri süren köylüler, traktör ve tel çitlerle yolu kapadı.

Bakılesir'in Ayvalık ilçesi Beşiktepe Mahallesi'nin 8 kilometre ilerisine bir elektrik üretim firması tarafından güneş enerjisi paneli döşenmek istendi. Firma tarafından açıldığı belirtilen toprak yolun kendilerine ait olduğunu ve istimlak bedellerinin ödenmediğini öne süren köylüler, traktör ve tel çitlerle yolu kapadı. Güneş enerji panellerinin montaj sahasına gitmek isteyen tır ise getirdiği malzemelerle yoldan geçemedi.

Söz konusu firmanın bir yıl kadar önce kendileriyle görüştüğünü ve söz verdiğini belirten Dinçer Köseoğlu, "Bu konuşmanın ardından söz konusu firma ile herhangi bir sözleşme yapmadık. Şifahen yaptığımız bu anlaşmanın ardından firma çalışmalarına başladı. Bizim arsalarımızın içinden yaklaşık 4-5 kilometre uzunluğunda, yaklaşık 40 dönümlük tapulu arazilerin arasından bir yol geçirdi. Hatta bu yolu yaparken, yolun etrafında bulunan tel çiti de yer yer yıkmışlardı. Şimdi ise yıkılan bu çitler nedeniyle Ayvalık Belediyesinin yeni diktiği çam ve zeytin fideleri küçükbaş hayvanlar tarafından ciddi anlamda zarar gördü. Bir süre sonra bizim görüştüğümüz firmanın işi bıraktığını, yerine bir başka firmanın iş başı yaptığını öğrendik. Yeni firma da kendileriyle değil, eski firmayla görüştükleri için kendilerini bağlayan bir durumun olmadığını ifade etti. Bunun üzerine biz de bu durumu öne sürerek Ayvalık Kaymakamlığı, belediye ve jandarmaya şikayetçi olduk. Ancak işlemler uzun sürdü ve herhangi bir sonuç elde edemedik. Bunun üzerine bizde yolu kestik. Bir de baktık ki bizimle hiçbir şekilde görüşmeyen firma yetkilileri hemen bizimle iletişime geçti" dedi.

Yeni firmanın yetkililerinin de önceki firma gibi bu istimlak bedellerini ödeyeceklerini taahhüt ettiğini kaydeden Köseoğlu, "Şu aşamada bu firma anlaşmaya vardık gibi görünüyor. Tabii ne olacağını bilemiyoruz. Güneş paneli kuracak firma 10 megavatlık tek izin almak yerine, 1 megavatlık elektrik enerjisi üretecek şekilde 10 ayrı firma ismiyle 10 ayrı santral kuracaklarını belirterek bakanlıktan izin almış. Bu durumda da Balıkesir Valiliği "ÇED raporuna gerek yoktur" şeklinde görüş vermiş. Oysa bu firmaların hepsinin adresleri aynı adres. Sanırım kanun boşluklarından yararlanabilmek için böyle yola başvurmuşlar" ifadelerini kullandı.

Köylünün sessiz ve sakince gösterdiği tepki, jandarma ekiplerinin araya girmesi ve yolun açılmasıyla son bulu.

İstimlak bedellerini alamadıklarını iddia eden köylüler yolu kapadı

İstimlak bedellerini alamadıklarını iddia eden köylüler yolu kapadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber