Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Ekim 2016 - 16:58 Yorum: 0

İsveç’te "15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası” panelinin iptal edilmesi

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, bugün İsveç'te düzenlenmesi planlanan "15 Temmuz" panelinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

İsveç’te '15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası” panelinin iptal edilmesi

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, bugün İsveç'te düzenlenmesi planlanan "15 Temmuz" panelinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, İsveç'te düzenlenecek "15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası" panelinin bazı İsveçli parlamenterlerce iptal edilmesi ve Türk gazetecilerin konuşturulmamasına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "TC Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 14 Ekim 2016 Cuma günü İsveç'te düzenlenecek olan "15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası" panelinin bazı İsveçli parlamenterlerin girişimleri sonucunda iptal edilmesini ve Türk gazetecilerin konuşturulmamasını basın ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir darbe olarak görmekte ve bu darbeyi kınamaktadır. Basın ve ifade özgürlüğüne yapılan bu saldırı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) ifade özgürlüğünü düzenleyen 10'uncu maddesine aykırıdır. AİHS'nin ilgili maddesi ifade özgürlüğünü, kamu makamlarının müdahalesi olmaksızın ve ülke sınırları gözetilmeksizin kanaat özgürlüğünü, haber ve görüş alma ve de verme özgürlüğü kapsayacak şekilde tanımlamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin demokratik, parlamenter sistemine yönelen 15 Temmuz hain darbe girişiminin uluslararası kamuoyuna anlatılması amacıyla düzenlenmesi planlanan panelin iptal edilmesi ve Türk gazetecilerin konuşturulmaması, İsveç'in basın özgürlüğü yasasının dünyadaki en eski yasal mevzuatına sahip ülke olması geleneğiyle bağdaşmamaktadır. Ülkemizi her fırsatta haksız bir şekilde "basın özgürlüğünü engellemekle" eleştiren Avrupa ülkelerinin de İsveç'in basın ve ifade özgürlüğüne dönük bu saldırılarına karşı gereken tepkiyi göstermelerini beklemekteyiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber