Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Ocak 2018 - 13:13 Yorum: 0

İtfaiyeci mantar üretimine başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, itfaiye şoförü İsmail Avcı, istiridye mantarı üretimine başladı.

İtfaiyeci mantar üretimine başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, itfaiye şoförü İsmail Avcı, istiridye mantarı üretimine başladı. İvrindi'nin Kınık Mahallesinde kullanılmayan inek ahırını değerlendiren Avcu, üretime başlarken, komşularına da örnek oldu.

Burhaniye'de Tüm Yerel-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı da yapan 52 yaşındaki İsmail Avcu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan mantar yetiştiriciliği kursuna katıldı. İvrindi'ye 4 kilometre uzaklıktaki Kınık Mahallesindeki bir ahırı mantar üretim tesisi haline getiren İsmail Avcu, "Mantar yetiştiriciliği yapmak için önce kurslara katıldım. Kullanılmayan ahırda üretime başladım. İlk ürününde kilosunu 10 liradan sattım. Mantar işini sevdim. Emekli olunca bunu daha da geliştirmek istiyorum. Bizden gören komşularımda üretim hazırlığına başladı. Örnek olduğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

İtfaiyeci mantar üretimine başladı

İtfaiyeci mantar üretimine başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber