Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 20 Ağustos 2014 - 13:14 Yorum: 0

İtfaiyeye yeni isim teklifi

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, itfaiyenin adının, afet ve acil durum müdahale ve önleme olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi verdi.

İtfaiyeye yeni isim teklifi

Nazlıaka'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu'nda geçen itfaiye ibarelerinin, afet ve acil hal müdahale ve önleme halinde değiştirilmesi öngörülüyor. 

Teklifin gerekçesinde, zamanımızda itfaiyecilerin yangın, trafik kazaları, göçük, intihara teşebbüs, su baskınları, afet yahut patlama sonucu oluşan acil durumlar, suda boğulmalar, metan gazı boğulmaları, hayvan kurtarma bu şeklinde oldukça çok alanda kocaman özveriyle hizmet verdiği anlatım edildi. 

Söz konusu anlatım değişikliğinin itfaiyecilerin vazife kapsamına daha uyumlu olabileceği belirtilen gerekçede, itfaiye teşkilatlarının “Afet ve Acil Durum Önleme ve Müdahale” teşkilatı şekilde adlandırılmasının da kuruluş çalışanlarının vazife alanlarının ortaya çıkmasına ve o alanda ihtisaslaşmasına yol açacağı kaydedildi.

İtfaiye çalışanlarının işyeri memurları bu şeklinde umumi idari hizmetler sınıfında yer almasının Anayasa'nın 'ölçülülük' ilkesine aykırı bulunduğu savunulan gerekçede, il afet müdürlüklerinde çalışan arama-kurtarma personelinin 'teknik hizmetler' sınıfında yer almasına karşın itfaiye çalışanlarının 'genel idari hizmetler' sınıfında olmasının düzeltilmesi gerektiği görüşüne yer verildi. Gerekçede, bu sayede itfaiyecilerin iş tanımı ve özlük haklarıyla ilgili sorunlara azda olsa de olsa çözüm bulunacağı anlatım edildi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber