Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:10 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni so...17:07 Çan’da ev yangını korkuttu17:06 Isparta’da kazaya müdahale eden ambulans ve polis aracına başka bir otomobi...17:05 Keşan’da 14 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil kaza yaptı: 3 yaralı17:05 El-aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinden ücretsiz enstrüman kursu17:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile görüşmesi son...17:05 Otomobil yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda takla attı17:01 Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Corendon Alanyaspor: 1 (İlk yarı)17:01 Kağıthane Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu mecliste kabul edildi16:54 Tolunay Kafkas: “Bizim için lige tutunma maçıydı”16:53 Kuvvetli rüzgar ve yağış çarşıdaki yoğunluğa engel olmadı16:53 Yağmurlu ve rüzgarlı havaya rağmen gondol sırası oluşturdular16:53 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nı 1. Ayak Yarışları Bilecik’te start ald...16:52 Tekirdağ’da sağanak yağış etkili oluyor16:50 Köşk’te fırtına etkili oldu, bir binanın çatısı uçtu16:50 İhbar kendisine geldi, belediye başkanı köpek kurtarma operasyonuna katıldı16:45 Kastamonu’da fırtına etkili oldu: Binaların çatıları uçtu16:45 Siirt’te 266 gram metamfetamin uyuşturucu ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklan...16:35 Osman Zeki Korkmaz: “Rakibin hücumcularının kalecimize en çok yaklaştığı ye...16:35 Bandırmaspor - Tuzlaspor maçının ardından
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

‘İtina ile Elektrik Kesilir’ adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi

Yeşilyurt Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından organize edilen ve Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro grubu tarafından sahnelenen "İtina ile...

‘İtina ile Elektrik Kesilir’ adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi

Yeşilyurt Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından organize edilen ve Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro grubu tarafından sahnelenen "İtina ile Elektrik Kesilir" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen tek perdelik oyunda internet, telefon ve televizyon bağımlılığının oluşturduğu iletişimsizliğin aile bireyleri başta olmak üzere toplumda hakim kıldığı olumsuz etkileri ele alındı. İki seans halinde sahnelenen "İtina İle Elektrik Kesilir" adlı oyun, konusu ve verdiği mesajlar bakımından takdir görürken Yeşilyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak tiyatro faaliyetlerini sürdüren genç tiyatrocuların oyunu başarıyla sahnelemeleri de izleyicilerden tam not aldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ve sanatseverler tarafından izlenen tiyatro oyunu çok sayıda tiyatro sever tarafından ayakta alkışlandı. Oyun bitiminde sahneye davet edilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yönetmen Ömer Konakçı ile genç tiyatrocuları sergilenen başarılı oyun nedeniyle tebrik etti.

"Sanatseverlerin kültürel etkinliklere ilgi göstermeleri önemli"

Başkan Polat, iki seans halinde sanatseverin beğenisine sunulan "İtina İle Elektrik Kesilir" adlı oyunu beğendiğini ifade ederek, "Kent Konseyimiz ve tiyatro grubumuz tarafından öğlen ve akşam olmak üzere iki seans halinde sahnelenen tiyatro oyunumuzda günümüzdeki sosyal yaşam ve aile hayatına yönelik çok önemli, altı çizilmesi gereken mesajlar verildi. Tiyatro grubumuzda yer alan genç kardeşlerimiz rollerini çok etkileyici şekilde izleyiciye aktardılar, oyunun senaryosu da çok önemliydi. Oyunda anlatıldığı gibi hayat içinde bazen elektrikleri kesmek gerekiyor. Sanatseverlerin kültürel etkinliklere gösterdikleri ilgi tiyatrocularımızı motive ediyor, bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

"Sanat, en önemli öğrenme metodudur"

Yeşilyurt Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden tiyatro grubunun profesyonel bir anlayışla oyunlarını sahnelediğine vurgu yapan Başkan Polat, "Tiyatro grubumuz başarılı oyunlarıyla bazen bizleri hüzünlendiriyor bazen de güldürüyor. Bize her seferinde bambaşka duygular yaşatıyorlar. Açıkçası artık amatörlükten çıkıp profesyonel bir anlayışla sahnede oyunlarını oynadıklarını görmek, bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Her seferinde daha başarılı oyunlar sergileyen tiyatro grubumuz sadece Malatya'da değil ulusal anlamda da oyunlar sahneliyor. Tüm genç kardeşlerimi tebrik ediyorum. Biz tiyatro faaliyetlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Salonu böyle tamamen doldurduğunuz müddetçe bu kardeşlerimize en büyük desteği vermiş oluyorsunuz. Sizler faaliyetlerimize ilgi gösterdiğiniz zamanda doğru iş yaptığımızı görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Çünkü öğrenme metotlarından biriside sanattır. Tiyatroyla, film ve kısa filmlerle duygularımızı paylaşabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diksiyon kursu sertifikaları da dağıtıldı

Tiyatro gösterisi bitiminde ayrıca, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde eğitim, kültür ve sanatsal çalışmaların yapıldığı Açık Hava Sahnesinde tertip edilen diksiyon kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları da Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından takdim edildi.

‘İtina ile Elektrik Kesilir’ adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi

‘İtina ile Elektrik Kesilir’ adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi

‘İtina ile Elektrik Kesilir’ adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi

‘İtina ile Elektrik Kesilir’ adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber