Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Eylül 2016 - 11:29 Yorum: 0

İTO, turizmde 2017 için çalışıyor

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmde 2017 yılına yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Eylül ayı...

İTO, turizmde 2017 için çalışıyor

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmde 2017 yılına yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Eylül ayı içinde Japonya, Paris ve İspanya'da turizm fuarlarına katılacağız" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2016 yılının turizm açısından zor bir yıl olduğunu belirterek, "Rusya krizi, terör olayları ülkemiz turizmine ciddi darbe vurdu. Ardından da 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemizde güvenlik sorunlarının artmakta olduğu yönünde haksız bir imaj oluşturuldu" dedi. Devamlı olarak görüştükleri yabancı turizmcilere, acentelere, oda yöneticilerine bunun haksız ve abartılmış bir imaj olduğunu anlattıklarını belirten Demirtaş, tüm zorluklara karşın karamsarlığa kapılmadan çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

"Çalışmalarımızı 2017 için yoğunlaştırdık"

Demirtaş, "2016 yılı turizm sezonu hiç kimsenin arzu ettiği gibi geçmedi. Belki 2017 yılı da bunu takip edecek ama elbette bu hep böyle sürecek değil. İzmir'in adını duyurmaya ve ülkemizin tüm dünyada 6. sırada olan turizminin en az yara ile bu dönemi atlatmasına çaba göstermeye devam ediyoruz. Şimdi çalışmalarımızı 2017 için yoğunlaştırdık ve gelecek yılın bu yıldan daha iyi olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda fuar katılımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" diye konuştu.

"Gemiler rotalarını İzmir'e çevirsin"

21-23 Eylül 2016 tarihleri arasında İspanya'da düzenlenen Seatrade Med Tenerife Kruvaziyer Fuarı'na katılacağını ve orada kruvaziyer şirketlerinin yöneticileriyle görüşeceğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: "Özellikle 2017 yılında kruvaziyer gemilerin rotasını tekrar İzmir'e çevirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kruvaziyer gemilerde römorkör hizmeti alma zorunluluğu kaldırıldı, bu sene ayakbastı ücretlerini biz ödüyoruz. Fuarda şirket yetkililerine bunları anlatacağız. Şimdi bu avantajlara fener ve sahil sıhhiye ücretlerinin alınmamasının eklenmesini bekliyoruz. Bu teşvikler kruvaziyer gemi şirketlerinin bir miktar fikrini değiştirebilir ama esaslı bir imaj çalışması gerekiyor. Onlar gelmiyorsa bizim gidip onları bulmamız gerekiyor. 2017 yılında gemileri tekrar İzmir'e getirmek öncelikli hedefimiz. Zaten şirketlerin de Türkiye ve İzmir ile ilgili bir endişesi yok ama yolcuların çekincesi olduğunu belirtiyorlar. Bunu kırmamız gerekiyor. Belki bir anda geçtiğimiz yıllardaki 500 bin rakamını yakalayamayız ama tekrar yükselişe geçmek istiyoruz."

Japonya ve Fransa

Uzakdoğu pazarına yönelik olarak ise 21-25 Eylül tarihleri arasında Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenen JATA Turizm Fuarı'na katılacaklarını belirten Demirtaş, bu fuar ile Japon seyahat acenteleri ve tur operatörlerine İzmir'i sunma ile tanıtma fırsatları olacağını söyledi. Demirtaş, "Japonya bizim için gerçekten alternatif bir pazar olabilir. Bu fuar ile Japon Uluslararası Seyahat Acenteleri Birliği ile de kentimiz açısından yakın ilişkiler kurma imkânı yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi. Eylül ayında İTO olarak katılacakları bir başka fuarın ise 20-23 Eylül tarihlerine düzenlenen Paris Top Resa Fuarı olacağını belirten Demirtaş, "Bu fuar da Avrupa turizmi ve Avrupalı turist pazarı açısından önemli. Aynı zamanda 2015 yılından bu yana terörle karşı karşıya kalan Fransa'nın turizm profilini izleme imkanı bulacağız. Yılsonuna kadar katılmayı planladığımız başka turizm fuarları da var. Amacımız 2017 ve daha sonraki yılların planları arasında yer almak, kentimizin turizm ivmesini yukarı doğru çevirmek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber