Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 13 Aralık 2017 - 15:28 Yorum: 0

İTO üyelerine uygun şartlarda kredi imkanı

İzmir Ticaret Odası (İTO) ile bir banka arasında İTO üyelerinin uygun şartlarda kredi kullanabilmesini sağlayacak olan kredi protokolü imzalandı.

İTO üyelerine uygun şartlarda kredi imkanı

İzmir Ticaret Odası (İTO) ile bir banka arasında İTO üyelerinin uygun şartlarda kredi kullanabilmesini sağlayacak olan kredi protokolü imzalandı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, üyelerin finansman sorununu çözmek için bankalarla 53. protokolü imzaladıklarını söyledi.

İTO ile Vakıfbank arasındaki Kredi Protokolü İmza Törenine, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Sayman Üye Mert Pala, Genel Sekreter Duygu Mutluel, bankanın Ege 1. bölge müdürü Tuna Turğut, Ege 2. bölge müdürü Hayati Yaman ile İzmir'deki şube müdürleri katıldı. İmza töreninde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, üyelerin önündeki en büyük engelin finansman olduğunu belirterek, "Finansmana ucuz ve hızlı şekilde ulaşamazsak ne yatırım yapabiliriz ne işimizi büyütebilir, ne de itibarımızı sürekli kılabiliriz. Bu konuda üyelerimizden yoğun talep geldiği için bu konuya büyük önem veriyoruz" dedi.

2001 yılında ekonomik kriz sonrası oda üyelerine daha iyi koşullarda kredi imkanı sağlamak için 2002 yılında ilk kredi protokolü imzalayarak bankalarla protokol yapan Türkiye'deki ilk oda olduklarını hatırlatan Demirtaş, "2002 yılından bu yana üyelerimize özel şartlarla kredi imkanı sunan 18 banka ile toplam 52 protokol imzaladık. Bugün de 53. protokolü imzalıyoruz" dedi. Özellikle, son bir sene içinde bu konuya özel bir önem verdiklerini hatırlatan Demirtaş, son bir yılda imzaladıkları üç protokol ile bin 598 oda üyesinin 199 milyon 554 bin lira kredi kullandığını söyledi.

"Nefes kredisi tekrar başlatılmalı"

Kapsamlı kredi seçeneklerini içeren bir protokol imzaladıklarını ifade eden Demirtaş, "Ama bu yeterli değil. Sene başında hükümetimizin ve TOBB'un desteği, odamızın özverisi ile hayata geçen Nefes Kredisi'nin de yeniden başlatılması için çalışıyoruz. Bu talebimizi TOBB'a da bildirdik. Umut ediyoruz ki 2018 yılında Nefes Kredisi ile çok düşük faizli, hatta faizsiz kredi imkanı doğar. Oda olarak her türlü fedakarlığı yapmaya, üyelerimizin düşük faizli kredi kullanması için düşük faizli mevduat almaya hazırız" diye konuştu.

Protokolü imzalanan kredilerin vadeleri çeşitlerine göre 36 ile 84 ay arasında değişecek.

İTO üyelerine uygun şartlarda kredi imkanı

İTO üyelerine uygun şartlarda kredi imkanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber