Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ağustos 2016 - 15:43 Yorum: 0

İTSO Heyeti’nden Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi’ne ziyaret

Mobilya sektörüne yeni pazar alanları kazandırmak için çalışmalar yürüten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Beyaz Rusya'ya gerçekleştirilen...

İTSO Heyeti’nden Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi’ne ziyaret

Mobilya sektörüne yeni pazar alanları kazandırmak için çalışmalar yürüten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Beyaz Rusya'ya gerçekleştirilen Ticari İş Gezisi kapsamında Türkiye Büyükelçisi K. Nilvana Darama'yı ziyaret etti. Minsk Ticaret Müşaviri Mustafa Fatih Turhan'ında hazır bulunduğu ziyarette İnegöl heyetine Beyaz Rusya pazarı konusunda hukuk ve mevzuat açısından bilgilendirme yapıldı.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müfide Karaduman, İTSO Meclis Üyeleri ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk'ten oluşan heyet, Beyaz Rusya Devlet Ormancılık Ağaç işleri ve Kâğıt Sanayii Grubu Başkanı Yuri Nazarov'un daveti üzerine Beyaz Rusya'ya geldiklerini belirttiler. İTSO Başkanı Metin Anıl, ziyaretin ilk gününde Yuri Nazarov'un başkanlığında yaptıkları toplantının detaylarını aktardı.

Türkiye Mink Büyükelçisi Nilvana Darama'da, İnegöl heyetini Minsk'te görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin geliştirilmesi için gereken desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Beyaz Rusya'da mobilya başta olmak üzere birçok alanda yatırım ve karşılıklı iş birliği fırsatları olduğunu vurgulayan Darama, "Çok verimli iş birlikleri yapmak mümkün. Ancak bu ülkede bazı dikkat edilmesi gereken kurallar var. Bu kuralları bilmeden hareket edenler zarar görebilirler. Burada yapmak istediğini yatırım ve ticaret ile ilgili bizden her zaman destek alabilirsiniz. Bizim burada bulunma gerekçemiz sizlere her alanda yardımcı olmaktır" dedi.

Minsk Ticaret Müşaviri Mustafa Fatih Turhan da, İnegöl heyetine Beyaz Rusya'daki ticari prosedür ve ülkedeki kanunlar hakkında brifing verdi. Turhan, ticari faaliyetlerin yürütülmesi sırasında sıkıntı yaşanmaması için hukuki yaptırımlar ve mevzuatla ilgili ayrıntılı bilgiler aktararak, Beyaz Rusya'nın pazar özelliklerini anlattı.

İTSO Başkanı Metin Anıl da, ziyarette İnegöl'deki mobilya sektörünün genel durumu hakkında bilgi vererek, Beyaz Rusya ile ticari işbirliği yapmak istediklerini söyledi. İnegöl'den Beyaz Rusya'ya mobilya ihracatı yapılabileceğini, Beyaz Rusya'dan da mobilya sektörünün en önemli hammaddesi ağaç ve orman ürünlerinin alınabileceğini kaydeden Anıl, her iki ülkenin de mevcut olanakları fırsata çevirebileceğine dikkat çekti ve Minsk'teki temaslarla ilgili Büyükelçi K. Nilvana Darama'ya bilgiler aktardı. Anıl, ziyaret sonunda Büyükelçi Darama'ya İTSO 123. Yıl Kitabını ve günün anısına hazırlanan İznik Çinisi ve İnegöl Mobilyası birleşimi olan özel bir plaket takdim etti.

Ziyarette İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da, İnegöl mobilyasının gelişim süreci ve özellikleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Heyette bulunan İTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müfide Karaduman ise, Büyükelçi Nilvana Darama'ya Türkiye'den götürdüğü çeşitli hediyeleri takdim etti.

İTSO Heyeti’nden Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi’ne ziyaret

İTSO Heyeti’nden Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi’ne ziyaret

İTSO Heyeti’nden Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi’ne ziyaret

İTSO Heyeti’nden Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi’ne ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber