Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Ağustos 2016 - 13:38 Yorum: 0

İTSO’dan aidat borcu olan üyelere uyarı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ve faizlerinin iptalini içeren kanununun birçok...

İTSO’dan aidat borcu olan üyelere uyarı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ve faizlerinin iptalini içeren kanununun birçok işletmeye rahat nefes aldıracağını söyledi.

Faizlerin iptali ve ana paranın eşit taksitler ile ödenmesinin bu kanunda yer aldığını belirten İTSO Başkanı Metin Anıl, kasa düzeltmesi olarak bilinen uygulamanın da bu kanun kapsamında yapılabileceğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Üyelerimizin kanunda belirtilen taksitlendirme imkânından yararlanabilmesi için 31 Ekim 2016 tarihine kadar odamıza bir dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Kanun hükümlerine göre, taksitli ödeme yapmak istemeyenler, ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak kanundan yararlanabilecekler. Yine kanuna göre, dileyenler toplam meblağı altı taksite kadar ödeyebilirler. Bu durumda, bölünen taksitlerin ödeme zamanları ile birlikte üyelerimize bildirilecek. Birinci taksitin son ödeme günü 30 Kasım 2016 tarihidir. 6 aylık taksit yapılması durumunda kalan beş taksit, birer aylık dönemler halinde tahsil edilecek. Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde yapılandırma iptal edilerek aidat borcunun eski haline döndürüleceği ve o ana kadar yapılan tahsilatların borçtan düşülerek günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edileceği de kanunda yer almaktadır. Çıkan kanuna göre, oda ve borsa aidat borçları sebebiyle icra işlemi başlatılanlar varsa, taksitlendirme için başvurduklarında icra işlemleri durdurulacak. Kanuna göre, yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekâlet ücretleri karşılıklı olarak talep edilemez. Bu hususta, borçluların dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri gerektiği hükmü de yer alıyor. Taksitlerden herhangi birinin süresinde ödenmemesi durumunda ise, o tarihe kadar tahsil edilen tutarlar düşüldükten sonraki kısım için icra takibinin devam edecek."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber