Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Eylül 2014 - 18:53 Yorum: 0

İÜ'nün geliştirdiği elektrikli otomobil Konya'da

İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen elektrikli otomobil T-1, Konya'da tanıtıldı

İÜ'nün geliştirdiği elektrikli otomobil Konya'da

KONYA (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) akademisyenleri ve öğrencilerinin oluşturduğu "Yerel Elektrikli Araba Ekibi" tarafından üretilen elektrikli otomobil T-1, Konya'da tanıtıldı.

Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep ve Kayseri'yi dolaşarak Konya'ya gelen otomobil, Kültür Park'ta sergilendi. Bu özel otomobile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Araçla ilgili bilgi veren İÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Engin Topaloğlu, projenin iki yıl önce planlandığını ve üretimin 3,5 ay sürdüğünü belirtti.

Toplamda 5 bin kilometrelik bir yol geçeceklerini vurgulayan Topaloğlu, "3 bin kilometreyi geride bıraktığmız gezimizi İstanbul'da sona erdireceğiz. Aracımız bu mesafeyi yaklaşık 75 lira yakıt masrafıyla tamamlayacak. Yani bu araç, kilometrede 1,5 kuruş yakıyor. Aracımız TÜBİTAK'ın yapmış olduğu Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması Elektromobil yarışı sonucunda Türkiye Şampiyonu seçildi. Türkiye'nin en verimli aracı ünvanını taşıyor" dedi.

Projenin yaklaşık 450 bin lira maliyeti olduğunu ifade eden Topaloğlu, Konya, Antalya, İzmir, Eskişehir ve Çanakkale'den sonra İstanbul'a dönerek Türkiye turunu tamamlayacaklarını kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber