Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 29 Ağustos 2014 - 17:18 Yorum: 0

İyi çay demledi 300 kilogram çay kazandı

Rize Ticaret Borsası ve Rize Belediyesince Yaz Sporları ve Şenlikleri kapsamında düzenlenen Çay Demleme ve Sunum yarışmasında dereceye girenlere ödül olarak kuru çay verildi. Birinci olan Necmi Kavalcı'nın ödülü 300 kilogram kuru çay oldu

İyi çay demledi 300 kilogram çay kazandı

RİZE (AA) - Rize Ticaret Borsası ve Rize Belediyesince Yaz Sporları ve Şenlikleri kapsamında düzenlenen Çay Demleme ve Sunum yarışmasında birinci olan Necmi Kavalcı'ya 300 kilogram kuru çay verildi.

Rize Ticaret Borsası'nda düzenlenen ödül törenine, Rize Belediye Reşat Kasap, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve dereceye giren yarışmacılar katıldı. 

Kasap, törende yaptığı konuşmada,  yarışmacıların Yaz Sporları ve Şenlikleri'ne renk kattıklarını belirterek, "Çayımızın bundan sonraki zaman diliminde daha iyi tanıtımını sağlayacak bu ve benzeri projelere Rize Belediyesi olarak katkıda bulunacağız. Başından beri ortaya koyduğumuz genel çerçevemiz istişare ve kurumlar arası diyalogdur. Ticaret Borsası ile bundan sonra başka projelere birlikte imza atacağız. Çay çarşısı projesini beraber yürüteceğiz. Bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan ise Çay Demleme ve Sunum yarışmasının bu sene üçüncüsünü düzenlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir hafta önce Türkiye'de ilk defa 3 sene önce başladığımız etkinliğin devamını yaptık. Burada standart Türk çayının en güzel demleneceği şekilde arkadaşlarımızla bir yarışma süreci başlattık. 150 arkadaşımız nasıl çay demeyecekleri fikirlerini ortaya koydu. Bir jüri heyetimiz vardı. Çayın dem rengi, tadı, sunum şekline kadar hepsi bir değerlendirme kriteri içerisinde yapıldı. Bunun sonunda da yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan arkadaşlarımız oldu. Türk çayının gerek dünya üzerinde tanıtımını ve Türkiye'deki demleme yanlışlıklarının tekrardan absorbe edilmesi ve gerçek şekle dönüşmesi için çok faydalı olacağını düşünüyorum."

- 81 ilde çay demleme ve sunum uzmanı yetiştirilecek

Erdoğan, doğru çay demlemek için çalışma başlatacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"En iyi çay demleyen ve sunumunu yapan arkadaşlar yetiştireceğiz. Her il için bir projemiz gerçekleştirmek için çay demleme ve sunum uzmanı yetiştirmek için bir çıkışımız olacak. İnşallah önümüzdeki yıl yaz spor şenlikleri içerisinde belki de bu 81 arkadaşımızla daha farklı bir Türk çayı tanıtımı yapacağız."

Yarışmanın birincisi Kavalcı ise çay demlemenin püf noktalarını anlatarak, "Çaya önce su, daha sonra çay payı bırakıp çayı koymak gerekir. Çayı koyarken çok dikkatli olmamız lazım. Çayı bir an önce suyla karıştırmayacağız. Hafifçe suya temas edecek. Demliğin altındaki buhar onu güzelce demini alacak şekilde ayarlanmalı. Çayı 20 dakika beklettikten sonra sunum yapabilirsiniz. Bu mesleğe 33 yıl sevgimi verdim. Sevgi ile bakmazsanız çayda sana bakmaz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yarışmada birinciliği elde eden Kavalcı'ya ödül olarak 300, ikinci olan Nureyla Gezmiş'e 150, üçüncü olan Mustafa Furtuna'ya 50 kilogram kuru çay verileceğini açıkladı.

 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber