Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:33 Yorum: 0

İyilik-Der tarafından yardıma muhtaç ailelere kış kampanyası

İyilik-Der Adıyaman Şubesi tarafından başlatılan kış kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında, İyilik-Der Adıyaman Şubesi gönüllüsü...

İyilik-Der tarafından yardıma muhtaç ailelere kış kampanyası

İyilik-Der Adıyaman Şubesi tarafından başlatılan kış kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında, İyilik-Der Adıyaman Şubesi gönüllüsü Mustafa Kirişçi, "Derneğimiz zorda kalmışa, dara düşmüşe uzanan bir yardım elidir" dedi.

Kış kampanyasıyla ilgili olarak konuşan Kirişçi, "Savaşlar nedeniyle yurdunu terk etmiş mülteci konumuna düşmüş, afetler nedeniyle evsiz barksız kalmış, gıda, giyecek, ilaç, barınma, eğitim ihtiyacı olan herkese din, dil, ırk coğrafya ayrımı yapmadan yardım yapılmaktadır. Malum olduğu üzere havalar iyice soğudu, kış kendisini etkili bir şekilde hissettirmeye başladı. Bazı zamanlar geliyor ki evlerimizde sobalarımız, kombilerimiz ya da ısıtma cihazlarımız olmasına rağmen yine de evlerimizi, ortamlarımızı yeterince ısıtamıyoruz. Peki bu soğuklarda bu imkanlara sahip olmayan, evinde bir sobası olmayan ya da odasını ısıtacak bir torba kömür bulmada sıkıntı yaşayan insanların, kadınların, çocukların, yaşlıların halleri ne olacak. İyilik-Der olarak mahalle taramaları yaptığımızda çok acı manzaralarla karşılaşıyoruz ,imkansızlıktan , ilgisizlikten dolayı küçücük bebekleri yatıracak bir yatakları ya da onları örtecek bir battaniyeleri olmayan aileler var. Belki farkında değiliz ama yanı başımızda aç, muhtaç, yakacak bir parça kömürü ya da bir parça odunu olmayan ya da yakacak bir sobası bulunmayan birçok aile var" ifadelerini kullandı.

Suriye'de yaşanan savaş sonrası Türkiye'ye sığınan mültecilerin durumlarına vurgu yapan İyilik-Der Adıyaman Şubesi gönüllüsü Mustafa Kirişçi, "Son yaşanan olaylardan sonra Irak'tan, Kerkük'ten, Musul'dan, Telafer'den gelen Iraklı Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimiz içerisinde son derece zor şartlarda yaşayanlar var. Adıyaman merkezde yaklaşık 14 bin Suriyeli ve yaklaşık bin civarında Iraklı kalıyor. Havaların iyice soğumaya başladığı şu günlerde kardeşlerimize yardım etmek amacıyla yardım kampanyasını başlattık. Şükürler olsun çok güzel dönüşler olmaya başladı. Bu nedenle bütün Adıyamanlıları ya da fark etmez bütün kardeşlerimizi bu faaliyete katılmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber