Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Eylül 2016 - 16:53 Yorum: 0

İyilik-Der yaz okulu sona erdi

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde İyilik ve Yardımlaşma Derneği (İyilik-Der) tarafından gerçekleştirilen yaz okulu çalışmaları yapılan mezuniyet töreniyle...

İyilik-Der yaz okulu sona erdi

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde İyilik ve Yardımlaşma Derneği (İyilik-Der) tarafından gerçekleştirilen yaz okulu çalışmaları yapılan mezuniyet töreniyle sona erdi.

Kahta Kubilay Ortaokulu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, şube müdürleri, Suriyeli öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

Sekiz hafta süren yaz okuluna yetim ve mağdur olan 120 Suriyeli çocuk katıldı. Yaz okulunda çocuklara Kur'an-ı Kerim, değerler eğitimi ve okul derslerine yardımcı olmak amacıyla akademik destek eğitimi verildi.

Mezuniyet töreninde öğrencilere yaz okulu etkinleriyle ilgili slayt gösterisi sunumu yapıldı. Daha sonra öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

İyilik-Der'in düzenlemiş olduğu yaz okuluna ilçe milli eğitim olarak destek verdiğini belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, "Kahta İyilik-Der'in düzenlemiş olduğu yaz okulu kursuna İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde destek verdik. 120 Suriyeli öğrencimize Türkçe ağırlıklı olmak üzere karakter eğitimi verildi. Öğrencilerimizi hayata hazırlamak istiyoruz. Sadece fiziksel ihtiyaçlarının karşılanmasının ötesinde geleceğe de hazırlamak istiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızda etkin rol oynayan İyilik-Der'e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitim veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İyilik-Der Kahta Şube Başkanı Ekrem Kılıç, "Kahta İyilik-Der olarak Suriyeli kardeşlerimize geldikleri günden itibaren her türlü yardımda bulunuyoruz. Ancak bunun sadece gıda yardımında kalmaması gerektiğini aynı zaman kardeşlerimizin eğitimlerinin de tamamlanması gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Halil Tünçmen Bey'in katkılarıyla açtığımız 2 aylık yaz kursu programını bugün sonlandırdık. 120 Suriyeli öğrenci bu programa katıldı. İnşallah bu programdan sonrada okul açıldığında bu öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmelerini istiyoruz. Bu bağlamda milli eğitim camiasının da yardımcı olacağına canı gönülden inanıyoruz" dedi.

İyilik-Der yaz okulu sona erdi

İyilik-Der yaz okulu sona erdi

İyilik-Der yaz okulu sona erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber