Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 30 Eylül 2014 - 11:13 Yorum: 0

İZDOB, yeni sezona hazır

Yeni sezonun açılışını yarın "Aida" operasıyla yapacak İZDOB, bu sezon "Kaderin Çığlığı" adlı balenin dünya prömiyerini yapacak, klasik müzikallerden "Lüküs Hayat"ı ilk kez sahneleyecek

İZDOB, yeni sezona hazır

İZMİR (AA) - EMRE UMURBİLİR - İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), açılışını yarın "Aida" operasıyla yapacağı sezonun hazırlıklarını tamamladı.

Bu sezon 7 bale, 5 opera ve 2 müzikal ile birer çocuk oyunu ve balesi sahneleyecek İZDOB, klasik müzikallerden "Lüküs Hayat"ı ilk kez sahneleyecek.

"Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri" sahneye taşıyan, "iki farklı kültürün yüzleşmesinden ortaya çıkan durumun değişmezleri"ni anlatan müzikali, Haldun Dormen yönetecek.

Orkestra şefliğini Zdravkov Dimitrov ve Aytuğ Ülgen'in üstleneceği müzikalde, Osman Şengezer dekorlardan, Gülay Korkut kostümden, Şebnem Şenel koreografiden, Oktay Kanca ışıktan sorumlu.

"Lüküs Hayat", ilk kez 21 Kasım'da Elhamra Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Haldun Özörten'in yönettiği, geçen yıl prömiyeri yapılan "Kanlı Nigar", İZDOB'un bu sezon sahneleyeceği diğer müzikal olacak.

"Kanlı Nigar", bu yıl ilk kez 5 Kasım'da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Uğur Seyrek'in koreografisini yapacağı "Kaderin Çığlığı" balesinin dünya prömiyeri ise 21 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Balede, kadınların karşılaştığı sorunlar ele alınacak.

-"Tosca" üçüncü kez İzmir'de

Klasikler arasında yer alan Giacomo Puccini'nin "Tosca" operası, yoğun istek üzerine İZDOB tarihinde üçüncü kez repertuvara alınıp sahnelenecek.

Orkestrayı şef Tulio Gagliardo'nun yöneteceği, yönetmenliğini Evin Atik'in yapacağı "Tosca", 27 Ocak'ta İzmirlilerle buluşacak.

İZDOB, bu sezon ilk kez Gaetano Donizetti'nin "Alayın Kızı" operasını sahneleyecek. Antoine Selva'nın yöneceği operada, orkestra şefliğini Tulio Gagliardo üstlenecek.

İZDOB, ayrıca geçen sezondan "Aida", "Madame Butterfly" ve "Muhteşem Süleyman" operaları ile "Mevlana'nın Çağrısı", "Kerbela", "Giselle", "Çakırcalı Efe", "Sylvia" ve "Dans ve Kutlama Karma" balelerini sahnelemeye devam edecek.

-İki yeni çocuk etkinliği

Uzun yıllar rekor sayıda seyirciye ulaştığı bildirilen "Öylesine Bir Dinleti"nin çocuk uyarlaması, Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de sahnelenecek.

Seyircisi çocuklar olan şarkılarla ve seçkin opera aryalarıyla bezeli çocuk oyunu "Öylesine Bir Dinleti" ilk kez 10 Ekim'de Rıza Murat Göksu yönetiminde Elhamra Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

İZDOB, 22 Aralık'ta da "Uyuyan Güzel Aurora'nın Perisi" çocuk balesini sahneleyecek.

-Leyla Gencer anısına konser

İZDOB, 20. yüzyılın en önemli sopranoları arasında yer alan Leyla Gencer'in anısına, 9 Mayıs'ta "Tudor'un Kraliçeleri" başlığıyla konser düzenleyecek.

Konserde, Leyla Gencer'in kariyerinde sahnelediği 3 kraliçe rolü, yeniden hayat bulacak.

Johennes Brahms'ın "Requiem"i, Tulio Gagliardo'nun şefliği, Joachim Gallus'un koro şefliği ve solistiği ile Birgül Su Ariç, Derya Kırcalı Gürlük, İnanç Makinel ve Cihan Özmen'in solistliğinde seslendirilecek.

Konser, ilk olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

-"Doluluk oranı yüzde 97-100"

İZDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç, AA muhabirine, çok renkli program hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok güzel ve dolu bir sezon, bizi bekliyor. İnanıyorum ki İzmirliler, her zaman olduğu gibi bizi bu sezon da bırakmayacaktır. Biletlerimiz satışa çıkar çıkmaz yaklaşık 1 saat içinde tükeniyor. İnternetten de satışımız olduğu için seyircimiz gişeye neredeyse bilet bırakmıyor. Doluluk oranımız yüzde 97 ila 100 arasında değişiyor. Bu, çok memnuniyet verici."

İZDOB, yarınki sezon açılışında, 1860'da yeni yapılan Süveyş Kanalı'nın açılışını kutlamak için Verdi tarafından bestelenen, zengin dekor ve kostümleriyle Firavunlar idaresinde bulunan Mısır'ın en görkemli şekliyle gösterildiği "Aida" operasını sahneleyecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahnelenecek opera, saat 20.00'de başlayacak.

 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber