Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 30 Eylül 2014 - 17:03 Yorum: 0

İZDSO, 40 yaşında

Bu yıl 40. yaşını kutlayan İZDSO, sezonu, 10 Ekim'de piyanist Gülsin Onay solistliğindeki konserle açacak

İZDSO, 40 yaşında

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), 40. sezonunu, 10 Ekim'de piyanist Gülsin Onay solistliğindeki konserle açacak.

İZDSO Müdürü Ender Ünal, basın toplantısında, 40 yıl önce bir oda orkestrası olarak 6 sanatçıyla kurulan İZDSO'nun, günümüzde 96 sanatçıyla İzmirlilere hizmet verdiğini söyledi.

İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği konserlerinde, her zaman dolu salona çaldıklarını dile getiren Ünal, bu sezon oda orkestrası formunda sahne aldıkları "köy konserleri"ne devam edeceklerini, bu konuda teklifleri beklediklerini ifade etti.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 10 Ekim Cuma günü piyanist Gülsin Onay solistliğindeki konserle sezonu açacak İZDSO, sezonu, 29 Mayıs 2015'te Efes Antik Kenti'nde gerçekleştireceği konserle kapatacak.

İZDSO, bu sezon, Türk solistlerden İdil Biret, Emre Şen, Ayşegül Sarıca, Muhiddin Dürrüoğlu ve Özgür Aydın'ın yanı sıra Berlin Filarmoni Orkestrasına kabul edilen Hande Küden ve geleceğin önemli isimleri arasında gösterilen Yusuf Çelik gibi genç solistleri de ağırlayacak.

Dünyada ün yapmış yabancı solistler Alexander Markov, Tedi Papavrami, Akiko Tanaka, Jiri Barta, Domenico Nordio, Alexander ve Fedor Rudin'in yanı sıra Berlin Filarmoni Orkestrası Konzertmeisteri Daishin Kashimoto da İZDSO ile performanslarını sergileyecek.

İsviçre’nin en önemli festivallerinden Muri Kültür Festivali'ne davet edilen İZDSO, 23-26 Ekim'deki yurtdışı turnesinin ardından, kasım ayının ilk haftasında Trabzon-Karadeniz turnesine gidecek.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber