Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 27 Kasım 2014 - 17:03 Yorum: 0

İZENERJİ işçilerinin eylemi

Üstlendikleri park ve bahçeler hizmetleri için açılan ihaleyi başka bir şirketin kazanması üzerine hak kaybına uğrayacakları gerekçesiyle 3 ay önce eylem başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ şirketinin çalışanları, ihaleyi kazanan

İZENERJİ işçilerinin eylemi

İZMİR (AA) - Üstlendikleri park ve bahçeler hizmetleri için açılan ihaleyi başka bir şirketin kazanması üzerine hak kaybına uğrayacakları gerekçesiyle 3 ay önce eylem başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ şirketinin çalışanları, ihaleyi kazanan firmanın yetkilerini İZENERJİ'ye devretmesini halaylarla kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler, "zafer direnenlerin oldu" sloganı attı.

Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, yaptığı açıklamada ekmek kavgasında olduklarını belirterek, artık ihalelerle tedirgin olmak yerine kadrolu çalışmak için mücadele edeceklerini söyledi. İhaleyi kazanan şirketin yetkisini devretmesinin işçilerin direnişle sağlandığını kaydeden Şanlı, "Bugünden itibaren daha iyi kenetlenmeliyiz, kaderlerimizi başkalarının eline bırakmanın zamanı değil" dedi.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır da "taşerona geçit yok" sloganıyla mücadele ettiklerini ifade ederek, mücadelelerinin işçi sınıfına ışık olması gerektiğini dile getirdi.

 İşçiler, konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halay çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber