Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Şubat 2018 - 10:58 Yorum: 0

İzgören: "Strateji ile geleceğinizi belirleyin"

İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, yapılan işte birinin yol göstermesini beklememek gerektiğini söyleyerek, "Kimse size yol gösteremez. Çünkü herkesin...

İzgören: 'Strateji ile geleceğinizi belirleyin'

İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, yapılan işte birinin yol göstermesini beklememek gerektiğini söyleyerek, "Kimse size yol gösteremez. Çünkü herkesin yeteneği ve kapasitesi farklı. Yolu bulacak olan sizsiniz. Bilgileri alırsınız, kullanırsınız ve yolunuzu bulursunuz" dedi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD) Gelişim Atölyesi toplantıları kapsamında Ahmet Şerif İzgören'i Adanalılarla 4'üncü kez bir araya geldi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, dernek olarak kent ve ülke ekonomisine sosyal, kültürel ve ekonomik katkı koymak için çalıştıklarını, bu hedefle sayısız projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adana için çalışmaya ve projeler geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Sakarya, "Bilgiye önem veren ve bilgi güçtür sözünü sadece slogan olarak değil, genel prensip olarak belirleyen derneğimiz, "Bilgi Güçtür', "Gelişim Atölyesi', "Türkiye Geleceğini Konuşuyor" toplantıları ile bilgiyi kamuoyu ile buluşturuyor. Bilgi araçtır ve etkisi diğer tüm araçlar gibi kullananın elindedir. Daha bilgili ve daha yetkin bir nesil oluşması için biz de çaba gösteriyoruz. Bunun için hayata geçirdiğimiz Çukurova GİAD Akademi projemizde de, gençleri Türkiye'nin alanlarında uzman önemli isimleriyle buluşturup, bilgiyle donatarak, iş dünyasına hazırlıyoruz" diye konuştu.

"Değerlerle Yönetmek" konusuyla Adanalılarla buluşan Ahmet Şerif İzgören de, yaklaşık 1,5 saat süren sunumunda girişimcilik, yönetim, liderlik, bilginin gücü başta olmak üzere çeşitli konulara değindi. Yönetimde, girişimcilikle, hayatta her şeyin hayal etmekle başladığına dikkat çeken İzgören, "Bir işe girişirken analiz yapmak da çok önemli. Strateji oluşturmak, planlamak ve hedef koyabilmek de diğer önemli unsurlardan birkaçı. Stratejide geleceği sen belirlersin. Birey olarak, şirket olarak, ülke olarak gelecek planı yapmazsan, biri senin için gelecek planı yapar. Kendiniz için gelecek planınız olmalı. Yoksa, gideceği yeri belli olmayan yelkenliye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Hedef koyabilmek ve strateji hazırlamak başarıyı getirir" şeklinde konuştu.

Liderlerin ekibine motivasyondan çok ilham verdiğini ifade eden İzgören, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Motivasyon o kadar gereksiz ki. Mücadele ruhuna sahipsen ekibine acayip ilham verirsin ve ilham kalıcı bir şeydir, 100 yıl bile sürer, motivasyon ise çok kısa sürer. Ekibine liderlik mi ediyorsun, o zaman emek koyacaksın, ekibinle beraber yürüyeceksin. Boynuzu çamura bulanmamış boğa, boğa değildir. Ekibinle yediğin yemek bile aynı olmalı. Başarı anında ortalıkta mısın, başarısızlık anında kayboluyor musun, yoksa başarısızlıkta çıkıp, yapılan hatayı toparlayabiliyor musun? Bütün ekip katılıp katılamadığına bakar. En önde yürüme cesaretiniz yoksa ortalıkta dolanmayın. Kendinizi bilgiyle donatın. İnsan öğrenmeyi bıraktığı zaman yaşlanır. Bilgi peşinde koşmak ise dünyanın en önemli şeyidir. Bilgini de paylaşacaksın, sadece kendine saklamayacaksın. Yeri doldurulamaz bir yöneticiysen hayatta yükselemezsin. Bilgi ışık gibidir, sızacak yer bulur ve içeri girer. Kapıyı açın, ışıktan yararlanın."

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, toplantı sonunda İzgören'e aktardığı bilgiler için teşekkür ederek, günün anısına plaket sundu. İzgören, katılanlar için kitaplarını imzaladı, fotoğraf çektirdi.

İzgören: "Strateji ile geleceğinizi belirleyin"

İzgören: "Strateji ile geleceğinizi belirleyin"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber