Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...
Sami Er
Yerel 29 Nisan 2021 - 14:08 Yorum: 0

İzin belgesi için Ziraat Odalarına akın ettiler

Korona virüs ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak olan 17 günlük kısıtlamaya saatler kala kısıtlama günlerinde tarımsal faaliyetlerini...

İzin belgesi için Ziraat Odalarına akın ettiler

Korona virüs ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak olan 17 günlük kısıtlamaya saatler kala kısıtlama günlerinde tarımsal faaliyetlerini sürdürmek isteyen Sakaryalı çiftçiler, izin belgesi alabilmek için Ziraat Odaları'nda kuyruk oluşturdu.

Dünyada ulusal pandemi olan korona virüs ile mücadele, ülkemizde de sıkı tedbir ve önlemler eşliğinde devam ediyor. Bu doğrultuda korona virüs ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak olan 17 günlük kısıtlama kararı alındı. "Tam kapanma" sürecinde çiftçilerin muaf olacağının açıklanması üzerine ise Sakaryalı çiftçiler, üye oldukları Ziraat Odaları'nın yolunu tuttu. Tarımsal faaliyetlerini sürdürmek isteyen çiftçiler, izin belgesi alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren Adapazarı ilçesinde bulunan Ziraat Odası'nın bulunduğu bina önünde kuyruklar oluşturdu. Odanın giriş kapısındaki merdivenlerden yola kadar uzanan kuyrukta çiftçiler, tarlalarında rahat çalışabilmek ve tarlalarına gidip gelebilmek için izin belgesi almaya çalışıyor. Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş ise izin belgesi alan ve alacak olan vatandaşların belgenin, farklı amaç için kullanılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Çiftçi izin belgeleri için akın ettiler

Tam kapanmanın yaşanacağı 17 günlük süre zarfı içerisinde çiftçilerin panik yapmaması gerektiğini hatırlatan Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı son kısıtlamalar ile birlikte çiftçilerimiz, Ziraat Odalarımıza çiftçi izin belgeleri için akın etmiş bulunmaktalar. 17 günlük uzun bir süre var. Şuanda Sakarya'da ekim dönemine denk gelindiği için çiftçilerimiz büyük bir panik yaptı, aslında panik yapmalarına gerek yok. 17 günlük kısıtlamada, tüm zirai ilaç, tohum bayileri açık olup çiftçimize hizmet verecektir. Bunun yanı sıra Zirai Aletler Sanayi Sitemizde traktör servisleri, traktör yedek parça dükkanları ve zirai ekipman satan dükkanlarımız hepsi kısıtlamada çiftçimize hizmet vermeye devam edecek" dedi.

Üç günde 2 bin üzerinde çiftçi başvurdu

Son 3 gün içerisinde 2 binin üzerinde çiftçinin, izin belgesi almak için odaya başvurduğunu aktaran Başkan Ateş, "Odamızın ortalama 14 bin üyesi var, yasakların açıklanması ile birlikte son 3 gün içerisinde odamıza çiftçilik belgesi almak için ortalama 2 bin çiftçimiz başvurdu. Pandemi sürecinde diğer çiftçilerimiz de belgelerini aldılar. Yasaklarda çiftçilerimizin sıkıntı yaşamamaları adına belgelerini veriyoruz. Çiftçilerimiz mağdur etmemek adına ne gerekiyorsa yapıyoruz" diye konuştu.

Suistimal etmek isteyenlere cezai işlem uygulanıyor

İzin belgelerini alan çiftçilerin bu belgelerini başka amaçlar için kullanmaması konusunda da uyaran Başkan Ercan Ateş, "Belgelerimizde, çiftçilerimizin ikamet adresi ile tarlalarının adresleri belli. Bu belgeler ile evlerinden, tarlalarına, tarlalarından zirai ilaç bayilerine gidebilecekler, başka amaçlı kullanamayacaklar. Suistimal etmek isteyenler oldu, onlara da kolluk kuvvetleri tarafından cezai işlem uygulandı. Bu belgelerin amacı dışında kullanılmamasını çiftçilerimizden rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Yoğunluk had safhada

İzin belgesi almak için Ziraat Odasına gelerek sıraya giren çiftçi Mahmut Küksal, "Buraya Ziraat Odasından çiftçi izin belgesi almak için geldim. 17 günlük kısıtlamada mağduriyet yaşamamak adına çocuklarım ve kendime izin belgesi alarak ekim, dikim işlerine devam edeceğiz. Allah razı olsun Ziraat Odaları da bize önderlik yaptı ve bu kadar yoğunluğa rağmen burada güzel bir hizmet verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yoğunluk had safhada, sıraya girildiği zaman en az 2 saat beklenebiliyor. Yaşımdan dolayı ayakta o kadar süre duramıyorum ve o yüzden çocuğumu sıraya bıraktım, sıra gelince gidip kimlikleri vererek izin belgemi alacağım" şeklinde konuştu.

İzin belgesi için Ziraat Odalarına akın ettiler

İzin belgesi için Ziraat Odalarına akın ettiler

İzin belgesi için Ziraat Odalarına akın ettiler

İzin belgesi için Ziraat Odalarına akın ettiler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber