Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

İZKA Dünya Bankası ve Güney Kore'den konukları ağırladı

İZMİR (AA) - İzmir Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile Dünya Bankası ve Güney Kore'den yetkililer, teknoloji ve inovasyon alanlarında deneyim paylaşımı için bir araya...

İZKA Dünya Bankası ve Güney Kore'den konukları ağırladı

İZMİR (AA) - İzmir Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile Dünya Bankası ve Güney Kore'den yetkililer, teknoloji ve inovasyon alanlarında deneyim paylaşımı için bir araya geldi. 

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) organizasyonuyla kente gelen Dünya Bankası ve Güney Kore'den Busan Teknoparkı ve Güney Kore Endüstri Kompleksi Şirketi (KICOX) yetkilileri, Türk muhataplarıyla teknoloji ve inovasyon alanlarında karşılıklı deneyim paylaşımında bulundu ve işbirliği, finansman olanaklarını ele aldı.

Dünya Bankası’ndan Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Sektör Lideri Jose Guilherme Reis ve Ankara Ofisi’nden Can Selçuki ile Güney Kore’den Dong-A Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suk-Jun Lim, Busan Teknoparkı CEO’su Tae-Kyung Kim, Teknopark uzmanı Hyun-woo Cho, KICOX’tan Eko-Endüstriyel Park Geliştirme Bölümü temsilcisi Dr. Sangyoon Lee ve Dr. Mihoon Jeong'in katıldığı görüşmelerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İzmir Bilim Parkı, İzmir Teknopark ve DEPARK da ziyaret edildi. 

İZKA Planlama Birim Başkanı Murat Çelik, Dünya Bankası ve Güney Kore'den heyetlerin ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, İzmir ile Güney Kore'nin Busan şehirlerinin benzer potansiyellere sahip olduğu ve karşılıklı işbirliği konularının geliştirilebileceğini belirtti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber