Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ekim 2014 - 20:28 Yorum: 0

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu:

"Hiç bir muhalefet olmadan, İzmir Limanı'nın konteyner limanı olarak büyüyerek çalışmasını sürdürmesi yönünde mutabakat vardır"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu:

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Limanı'nın konteyner limanı olarak kalmasını istediklerini söyledi. 

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kocaoğlu, toplantıda Suriyeli sığınmacıların istihdamı, yeni fuar alanı, İzmir'e stat yapılması, İzmir Körfezi ulaşım kanalı ve İzmir Limanı konularının ele alındığını söyledi.

SOCAR Türkiye Üstyöneticisi (CEO) Kenan Yavuz'un, Alsancak Limanı'nın konteyner bölümünün kaldırılması yönündeki açıklamalarının kurulda ele alındığını belirten Kocaoğlu, kurul üyelerinin İzmir Limanı'nın konteyner limanı olarak kalması yönünde mutabakata vardığını söyledi.

Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Hiçbir muhalefet olmadan, İzmir Limanı'nın konteyner limanı olarak büyüyerek çalışmasını sürdürmesi yönünde mutabakat vardır. Ben kruvaziyer limanının konteyner limanından çıkartılması ve Bayraklı sahiline yapılmasını önerdim. Daha önce de önermiştim. Oradan Konak'taki tarihi bölgeye gitmek isteyen vapurla Konak veya Pasaport'a geçecek. Karşıya geçtikleri zaman da İZBAN ile bir yaya yolu bağlantısı kurulup Aliağa ve Selçuk yönüne gitmesi konusundaki görüşlerimizi paylaştık. Hiçbir muhalif görüş olmadan mutabık kaldığımız konu İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak gücünün artırılarak büyütülmesi oldu."  

Toplantıda Serbest Bölgeler Şehri İzmir, Spor Tesisleri ve Kulüpleri, Kent ve Kamu Kurumları İlişkileri adlı üç ayrı komite kurulmasının kararlaştırıldığını kaydeden Kocaoğlu, kurul üyelerinin İzmir Körfezi'nin su sirkülasyonu ve yaklaşım kanalı projesiyle ilgili görüşlerini dile getirdiğini ifade etti. 

Kocaoğlu, körfezin taranması konusunda bekledikleri ÇED süreci ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu dile getirerek "ÇED konusunda sona çok yaklaştık. Sunulan başvuru raporunda nasıl rehabilite edileceği, kanalların nasıl açılacağı, hepsi bilimsel olarak oturtuldu. Geriye hazırlıklar kaldı. Nakil için yüzer boru alacağız. Kazıya 3-5 ay içinde start verebileceğiz" diye konuştu.

Toplantıda İzmir'in serbest şehir olması konusundaki görüşleri de ele aldıklarını kaydeden Kocaoğlu, turizm, sağlık, teknopark konusunda serbest bölgeler kurulması, İzmir'de serbest bölge sayısının artırılarak kentin kalkınmasında rol oynaması gerektiği konusunda anlaştıklarını söyledi. Kocaoğlu, serbest bölgeler konusunda komisyon kurulduğunu dile getirdi.

-Yeni fuar alanı çalışmaları-

Kocaoğlu, Yeni Fuar Alanı'nda iş güvenliği nedeniyle 10-15 gün gecikme olduğunu hatırlatarak çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini söyledi.

Toplantıda kurul üyelerine stat yapılması konusunda bilgilendirme yaptıklarını anlatan Kocaoğlu, "Önümüzdeki günlerde adım atacağız" dedi.

Kocaoğlu Suriyeli sığınmacıların istihdamdaki konumuyla ilgili kısa bir konuşma yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Sıkıntılar olduğu, ucuz emeğin yerli işçilere sıkıntı yarattığı konusunda bir uyarıda bulundum. Çalıştırma desen aç kalacak. Yerli istihdam açısından, insani açıdan bakmak, hepsini bir potada eritip merkezi hükümet olarak çözüm bulmak gerekiyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber