Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiası davası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin tamamı tutuksuz 129 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiası davası

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin tamamı tutuksuz 129 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22. celsesi görülen duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu izledi.

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yazılan müzekkereye verilen yanıtta, “İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosya başvurusunun yönteme uygun yapılmadığından esastan reddedilip geri gönderildiği”ne dair yazıyı okudu.

Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, AYM’nin İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başvurusunu usulen reddettiğini, ancak daha sonra AYM’nin mahkemenin usulü eksikliği tamamlayarak yaptığı ikinci başvuruyu kabul ettiğini söyledi.

Demir, anayasaya aykırılıkla ilgili önceki ifadelerini tekrar etmek istemediğini ama esasen durumun devam ettiği ve AYM kararının bu davayı doğrudan etkileyeceği için AYM’ye yeniden müzekkere yazılarak sorulması ve ara karar verilmesi yönünde işlem yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Sanık Ferda Eser’in avukatı Birol Keskin, davanın çete yargılama olduğunu, davada çete bulunmadığını, Aziz Kocaoğlu’nun çete reisi, müvekkili ve diğer sanıkların da çete üyesi olmadığını belirterek, çete suçlamasından beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, bilirkişi Fatih Çınar’ın sanık Cemal Hayati Öztürk’e ait telefonunun sim kart şifresini çözemediği için rapor düzenlenemediği şeklindeki yazısını okuyarak, sanık Öztürk’ten şifreyi söylemesini istedi. Öztürk, aradan 4 yıl geçtiği için doğru hatırlayamama ihtimalinin olduğunu belirtip 4 rakamlı bir şifre söyledi. 

Mahkeme Başkanı Çoban, AYM’ye yeniden müzekkere yazılmasına, usulsüz dinlemelerle ilgili HSYK müfettişlerinin inceleme sonucunun beklenmesine, avukat Birol Keskin’in beraat talebinin bu aşamada reddedilmesine karar vererek duruşmayı 30 Haziran'a erteledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber