Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 07 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'ndaki iddialar

İHD Ege Bölge Temsilcisi Aydın: "Çocuk cezaevleri kapatılmalıdır. Çocuklar için cezaevi dışında alternatif adalet ve hukuk yolları araştırılmalıdır"

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'ndaki iddialar

İZMİR (AA) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Ege Bölge Temsilcisi Ali Aydın, çocukların cezaevlerine konulmasının meydana getirdiği sorunların son bulması için çocuk cezaevlerinin kapatılmasını savunarak, "Çocuklar için cezaevi dışında alternatif adalet ve hukuk yolları araştırılmalıdır" dedi.

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın İzmir Girişimi ve çeşitli dernek temsilcileri, Aliağa Ceza infaz Kurumları Kampüsü önünde, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'ndaki iddialarla ilgili eylem yaptı.

Grup adına açıklama yapan İHD Ege Bölge Temsilcisi Aydın, cezaevlerinin toplumsal bir yara haline geldiğini, çocukların baskı ve insanlık dışı uygulamalardan payını aldığını öne sürdü.

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'nun, çocukların birbirlerine işkence ve cinsel tacizde bulunmalarıyla gündeme geldiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Çocukların cezaevlerine konulmasının meydana getirdiği sorunların son bulması için öncelikle tüm çocuk cezaevleri kapatılmalıdır. Çocuklar için cezaevi dışında alternatif adalet ve hukuk yolları araştırılmalıdır. Çocukların tutuklu olarak yargılanması uygulamasına son verilmelidir.

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'nda kalan çocukların bir an evvel ailelerinin yanına gönderilmeleri, psikolojik olarak desteklenerek yaşadıkları bu olayların etkisini en aza indirecek bir sürecin başlatılması için Aile ve Sosyal Politikalar ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz."

Ellerindeki pankartlarla çeşitli sloganlar atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber