Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 12 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

"İzmir Cup"a doğru

Romalı oyuncu Salih Uçan: "Altınordu, küçük yaş çocuk futbol turnuvalarıyla bir farkındalık yarattı"

'İzmir Cup'a doğru

İZMİR (AA) - İtalya'nın Roma takımında kiralık olarak forma giyen Salih Uçan, "Altınordu, küçük yaş çocuk futbol turnuvalarıyla bir farkındalık yarattı" dedi.

Altınordu Kulübü'nden yapılan açıklamada, Salih Uçan'ın İzmir'de 3-5 Nisan'da düzenlenecek 12 Yaş Altı İzmir Cup'a Roma'nın da katılmasını sağladığı belirtildi.

Roma'nın Juventus'tan sonra turnuvada yer alacak ikinci ekip olduğunun bildirildiği açıklamada, Salih Uçan'ın da açıklamalarına yer verildi.

Altınordu’nun çocuk yaş turnuvaları ile Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Salih Uçan, şunları söyledi:

"Avrupa'nın önemli futbol ülkelerinde çocukların spora başlama yaşı 5'in altına inmeye başladı. Türkiye'de ise halen 10-12 olarak görünüyor. Ortada kaybolan 7 önemli yıl var. Bu eksiği çok iyi tespit eden Altınordu, küçük yaş çocuk futbol turnuvalarıyla bir farkındalık yarattı. Bunu, daha da küçük yaş gruplarına indireceklerini biliyorum. Beni keşfedip bugünlere gelmemi sağlayan ve şu anda Altınordu çatısı altında olan idareci ve teknik adamlar, her şeyi en iyi şekilde planlayacaklardır."

3-5 Nisan'da Altınordu'nun Selçuk-Efes Tesisleri'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla organize edilecek ve Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı 12 Yaş Altı İzmir Cup'ta Juventus ve Roma'nın yanı sıra Ajax, Athletic Bilbao, Porto, Paris Saint Germain, Sheffield United ve Werder Bremen gibi takımların yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa ve İstanbul Başakşehir’in de bulunduğu toplam 48 ekip mücadele edecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber