Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Ekim 2016 - 10:48 Yorum: 0

İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri Salihli’ye hayran kaldı

Manisa'nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Salihli'ye gelen İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri, ilçenin tanıtımı konusunda...

İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri Salihli’ye hayran kaldı

Manisa'nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Salihli'ye gelen İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri, ilçenin tanıtımı konusunda etkin işbirliği yapma konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İzmir'de ilçelerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren İzmir Dernekler Konfederasyonu, İzmir'e bağlı bir ilçe olmamasına rağmen Salihli'yi de ilgi alanına kattı. Salihli'yi daha yakından tanımak ve potansiyelini yerinde görmek üzere Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu olarak, Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri İsmail Akarsu koordinatörlüğünde ilçeye bir gezi düzenleyen konfederasyon üyeleri, turun ilk durağında dünyada ilk madeni paranın darp edildiği toprakları gezdi. Lidya Uygarlığı'nın Başkenti Sardes, şimdiki adıyla Sart'ta Artemis Tapınağı ve Gymnasium'da bilgi alan grup üyeleri, ören yerlerine hayran kaldı.

Salihli'nin etnografik değerlerinin başarılı bir şekilde sergilendiği Müdire Hanım Evi'ni de gezen Konfederasyon üyeleri, müzede sergilenen objeleri yakından inceledi. Müzeden yürüyerek tarihi Salihli Garı'na giden, buradan da çarşıya geçerek Salihli Odun Köftesi'nin tadına bakan İzmirliler, daha sonra Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, ilçe hakkında kısa bilgiler verdikten sonra, odanın yaptığı faaliyetleri anlattı. Salihli'nin ticaret ve sanayisinin yanı sıra tanıtımına, kültürüne ve eğitimine de katkı verdiklerini anlatan Yüksel, "Tarihi zenginliklerimiz, gezilip görülecek yerlerimiz çok fazla. Ama ne yazık ki tarihi zenginliklerimizi ticarete yansıtamıyoruz. Tanıtım yönünden yetersiz kalıyoruz. Bir müzemizin bulunmaması büyük bir eksikliktir. Ören yerlerimizi yıllık 50-60 bin turist geziyor. Bu sayı çok yetersizdir. Sart'tan istediğimiz ölçüde yararlanamıyoruz. Oda olarak Salihli'ye dikkat çekmek için "Görülmeye Değer Kent Salihli" başlıklı bir proje uyguluyoruz. Bu çerçevede Salihli'ye gruplar getirip, değerlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.

İzmir Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş da, Salihli'ye karşı ilgilerini ve yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

"9 Eylül 1994 yılında İzmirliler Derneği olarak, İzmir'i İzmir yapan değerlere sahip çıkılması, yaşatılması ve bunların İzmir'in turizm ve kültürüne kazandırılması amacı ile kurulan derneğimiz, 2009'da İzmir Kent Federasyonu olarak ilçelerde kurulan dernekleri de çatısı altında topladı. 2015 yılında da üç federasyon ve derneklerin oluşturduğu İzmir Dernekleri Konfederasyonu'nu kurduk. Salihli Eğitim ve Kültür Derneği'nin de bünyemize katılması sonucu, Salihli de ilgi alanımıza girdi. Markalaşma ve kentsel dönüşüm konularında çalışma gruplarımız var. Seçeceğimiz 5-6 ilçe üzerinde yoğunlaşarak, çalıştaylar düzenleyerek ilçelerin potansiyellerini ortaya çıkarmak ve tanıtımlarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Seçtiğimiz bu pilot ilçeler arasında Salihli ilçesi de bulunuyor."

Aralarında çok farklı mesleklerden temsilcilerin yer aldığı İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri, daha sonra Lidya Sardes Termal Otel ve Kurşunlu Kaplıcaları'nı da ziyaret ederek Salihli'deki turunu tamamladı.

İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri Salihli’ye hayran kaldı

İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri Salihli’ye hayran kaldı

İzmir Dernekler Konfederasyonu üyeleri Salihli’ye hayran kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber