Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Ocak 2015 - 13:03 Yorum: 0

İzmir, Dünya Gurme Şehirler Ağı'na üye oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "İzmir’de yemek demek, binlerce yıl öncesinin sağlık ve lezzet dolu tatlarını deneyimlemek, neşeyle, keyifle, dostlarla bir araya gelmek demek"

İzmir, Dünya Gurme Şehirler Ağı'na üye oldu

İZMİR (AA) - İzmir'in, Dünya Gurme Şehirler Ağı'na (DELICE) üye olduğu bildirildi.

İzmir Ticaret Odasının (İZTO) açıklamasına göre, İzmir’in DELICE üyeliğine ilişkin anlaşma, Fransa’nın Lyon kentinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZTO Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile DELICE Başkanı Jean Michel Daclin arasında imzalandı.

Lyon Belediye Başkan Yardımcısı Dounia Besson, imza töreninde, Lyon’un tüm gıda profesyonellerini ve gurme konusunda uzmanları bir araya getiren bir metropol olduğunu belirterek, "DELICE şehirlerimiz, mutfak ustalığını, tat eğitimini ve vatandaşlar için iyi yemeği geliştiriyor. Ağın başkanı Lyon şehri olarak, Türk şehri İzmir’i ağa kabul etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

DELICE Başkanı Jean Michel Daclin de 2007 yılında kurulan ağı geliştirmek için bugüne kadar çok çalıştıklarını ve 4 kıtadan 23 kentin üyeleri olduğunu aktararak, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan üyeleri olmadığına dikkati çekti.

Türk mutfağının önemine değinen Daclin, "Bu nedenle İzmir’in ağımıza katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir, önemli ve güzel yemekleri olan önemli bir kent" ifadesini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in sağlıklı üretim ve tüketime değer verdiğini ifade ederek, "İzmir’de yemek demek, binlerce yıl öncesinin sağlık ve lezzet dolu tatlarını deneyimlemek, neşeyle, keyifle, dostlarla bir araya gelmek demek. Bu yüzden bu birliktelik, DELICE'ye üye olmak, bizler için çok değerli" diye konuştu.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da yemek kültürünü DELICE içinde geliştirirken hem deneyimlerini diğer kentlere aktaracaklarını hem de onların deneyimlerinden yararlanacaklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber