Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 22 Ağustos 2014 - 12:03 Yorum: 0

İzmir, en büyük katılımlı "Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na" ev sahipliği yapacak

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:

İzmir, en büyük katılımlı 'Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na' ev sahipliği yapacak

BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, İzmir'in gelecek ay en büyük katılımlı Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını söyledi.

Çelen, AA muhabirine, Bolu ve İzmir'in olimpik hazırlık merkezi ilan edildiğini belirterek, milli takımların dönüşümlü olarak bu illerde üçer haftalık kamp yaptıklarını anlattı.

"Sporcularımız, dünya kupalarında göstermiş oldukları başarıları dünya şampiyonalarında da olimpiyat kotası alarak göstereceklerdir" diyen Çelen, İzmir'de gelecek ay Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası düzenleneceğini kaydetti.

Çelen, şöyle devam etti:

"Dünya şampiyonasına bugüne kadarki en büyük katılım İzmir'de olacak. Bunu bize dünya federasyonu başkanı söyledi. Ben geçen yıl Ukrayna'da Türk bayrağın ve Uluslararası Federasyon bayrağını Türkiye'ye getirdim. Oradaki dünya şampiyonasına 41 ülke başvurmuştu. Biz 600 sporcu beklerken, 61 ülkeden 900'e yakın sporcu istirak etti. Burada hedefimiz, ilk 24'e girmek. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında alınmış bir madalya yok. 

Gençlik ve Spor Bakanlığınca bu kente müstakil cimnastik salonu yapıldı. Bu, bizim için çok büyük kazanç. Bu kazancı iyi bir şekilde kullanmak istiyoruz. Bugüne kadar ritmik cimnastik ülkemizde yapılıyor mu? Bununla ilgili yarışmalara gidilmiş ve gelinmiş. Şunları sorguluyoruz. 'Gittik, ne yaptık, ne yaparsak finale kalırız, ne yapmalıyız ve eksiklerimiz neler?"

- "Bundan sonra 'Avrupa ve Dünya şampiyonalarında biz de varız' diyebileceğiz"

Cimnastiğin her branşında önemli gelişmeler olduğunu aktaran Çelen, aerobik cimnastikte 3 ay önce Meksika'da düzenlenen yarışmada 2 üçüncülük kazandıklarını vurguladı.

"Ritmik cimnastikte bundan sonra 'Avrupa ve Dünya şampiyonalarında biz de varız' diyebileceğiz" ifadesini kullanan Çelen, şunları kaydetti:

"Federasyonu, 24 ile ve bin 200 sporcu varken devraldık. Bugün baktığımızda 81 ilde cimnastik antrenörü bulunuyor. Sporcu sayılarımız on binlere yükseldi. 8-9 ile de cimnastik salonu yapıldı. Daha önceleri bir elin parmakları kadar cimnastiğin yapıldığı il varken, şimdi 81 ilde yapılıyor. Nicelik anlamında çok büyüdük. İllerde görev yapmak üzere 150'ye yakın antrenör görevlendirdik. Önümüzdeki yıllarda bu sayı artarak devam edecektir, nicelik ve başarı anlamında da gelişmeler olacaktır. Murat Canbaş, Göksu Üçtaş gibi sporcular yıldız sporcular. Önümüzdeki yıllarda, 2016-2020 yıllarında madalya beklediğimiz sporcular var. Bunların yaşları şuan 19 ila 20. Ayrıca takımı da gençleştirdik."

Çelen, 2016 Olimpiyatları'na biri bayan, biri erkek 2 kota hedeflediklerine dikkati çekerek, 2020 Olimpiyatları'nda şampiyonluk beklediklerini dile getirdi.

Çeken, cimnastiğe 4-5 yaşlarında başlandığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir sporcu, 10 yıl geçtikten sonra ancak Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılma hakkını elde ediyor. Diğer disiplinlerde 10 yıl sonra sporcunun sporculuk hayatı bitiyor. O yüzden 2020 ve 2024 yılını hedefleyerek çalışıyoruz. Umut ediyorum ki başarılı oluruz. Cimnastik, sabahtan akşama başarıların gelebileceği bir branş değil. Uzun vadede başarıların gelebileceği bir branş. Kısa ve uzun vadede yatırımlarımızı yaptık. Göksu Üştaş'ın olimpiyat kapısını aralamasıyla da birçok şeyin önü açıldı. Artık olimpiyatlara gitmek hayal değil, oralara gidip madalya almak hayal. Biz de o hayalleri gerçekleştireceğiz.

Cimnatiğin okullara girmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber