Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2017 - 15:48 Yorum: 0

İzmir Fuarında protokol krizi çıktı, CHP’li vekiller programı terk etti

Bu yıl 86'ncısı düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ziyaretçilerini ağırlamaya başlarken, açılış töreninde yaşanan protokol krizi programlara...

İzmir Fuarında protokol krizi çıktı, CHP’li vekiller programı terk etti

Bu yıl 86'ncısı düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ziyaretçilerini ağırlamaya başlarken, açılış töreninde yaşanan protokol krizi programlara damga vurdu. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven sorumluların İZFAŞ yetkilileri olduğunu ifade ederken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, "Seçilmiş milletvekilleri neden arkaya atıyorsun. Bürokratlar falan da vardı ön tarafta. CHP'li düşmanlığımı diyeyim ne diyeyim dilim varmıyor" dedi.

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)i, bu yıl 86'ncısı kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Programda ise tatsız olaylar yaşandı. CHP'li milletvekillerine arka sıralarda yer verilince, iddialara göre bazı vekiller programı terk etti. Vekiller açılışı vatandaşların arasında izledi. Yaşanan protokol krizinden ise İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) sorumlu tutuldu.

"Milletvekilleri de çağrılıp telafi edilmelidir"

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yaşananlara tepki göstererek İZFAŞ'ı uyardı. Sorumluluğun İZFAŞ yönetiminde olduğunu ileri süren Güven, "Bu kriz olduktan sonra orada olduk. Milletvekillerinin gittiğini duyduk. Bu hoş bir şey değil. İzmir fuarı gibi güzel hazırlanmış bir yerde böyle bir sıkıntı yaşanması hoş değil. Gölge düştü açıkçası fuara. Bürokratlar daha dikkatli olmalı. CHP'li vekillere karşı da daha dikkatli olmalı. İZFAŞ'ın ve yönetimin hatası bu. Sorumluluk İZFAŞ yönetiminde. Milletvekillerimizi rencide eden, kıran bir kriz oluşturmalarını hoş karşılamadık. Bu konuda asla böyle bir hataya düşülmemesi gerekir. Çok sayıda vekilin ayrılmasına neden oldular. Bir daha asla böyle bir şeye izin verilmemesi gerekli. Bu şahsi önerimdir. Milletvekilleri de çağrılıp telafi edilmelidir" dedi.

"İZFAŞ yönetimi daha dikkatli davranmaları lazım"

Güven şöyle devam etti:

"Aziz Bey de bu yoğunlukta üzüldü. Bir çok sorumluluğun yanında bunun da yaşanmasından üzüldüğü görüldü. Geçen sene de yaşandı. Daha titiz davranılması lazım. Kendilerinin CHP'nin yerel yönetiminde bürokratlık ve yöneticilik yaptıklarını unutmamaları gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin bulunduğu bir belediye olduğunun duyarlılığını göstermeleri gerekiyordu. İZFAŞ yönetimi daha dikkatli davranmaları lazım. Hangi parti yönetiminde çalıştıklarını unutmamaları gerekir. Burada eksiklik var daha titiz olmalılar. Partiye karşı daha saygılı daha dikkatli hassas olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu deneyimden sonra daha dikkatli olacakların düşünüyorum."

CHP İzmir Milletvekili Bayır: "CHP'li düşmanlığı mı diyeyim ne diyeyim"

O sırada protokol krizine şahit olan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da duruma tepki gösterdi. Yaşananlardan CHP İzmir İl Başkanı Ali Güven gibi İZFAŞ'ı sorumlu tutan Bayır, "Bizim oradan çıkma nedenimiz iş adamları oturuyor diye değil. Ön sırada AKP'li milletvekilleri de vardı. Ben kapıdan girdim, üç milletvekili arkadaşım terk ediyordu. Seçilmiş milletvekilleri neden arkaya atıyorsun. Bürokratlar falanda vardı ön tarafta. Bundan yaklaşık 10 gün önce İZFAŞ Müdürü Zeliha Gül Şener beni aradı. "Sanayi komisyonu 25 kişi yazıyor. Siz 25 kişi gelecek misiniz? Ben bu protokolü nasıl oluşturacağım" dedi. Ben de "hepsi gelmez" dedim" diye konuştu.

"Aynı hatayı her yıl yapılıyor"

Her yıl aynı hatanın yapıldığını öne süren Bayır, "Aynı hata her yıl yapılıyor. Biz zaten ev sahibiyiz. Bizim organizasyonumuz, CHP'li belediyelerin organizasyonu. AKP'liler ön plana atılıyor. Biz bu seçilmişlere nasıl anlatırız. Ben binlerce kişinin oyuyla seçildim. CHP'li düşmanlığı mı diyeyim ne diyeyim dilim varmıyor; ama Gül Hanım'ın başının altından çıktığını düşünüyorum ben" diyerek tepkisini anlattı.

İzmir Fuarında protokol krizi çıktı, CHP’li vekiller programı terk etti

İzmir Fuarında protokol krizi çıktı, CHP’li vekiller programı terk etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber