Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ocak 2018 - 14:44 Yorum: 0

İzmir üniversitelerinden ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek

İzmir'deki üniversitelerin rektörleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik...

İzmir üniversitelerinden ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek

İzmir'deki üniversitelerin rektörleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini açıkladı.

İzmir'deki üniversiteler, Ege Üniversitesi Yeni Senato Salonu'nda düzenlenen basın toplantısı ile "Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini açıkladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından okunan açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan meşru bir hakkı olduğu vurgulandı. İzmir'deki üniversiteler olarak operasyonun önemine işaret eden Rektör Budak, "Ülkenin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden ordumuzun komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü terör örgütünün faaliyetlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı evrensel hukuka uygundur. Zeytin Dalı Harekatı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Dolayısıyla Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilerek şanlı ordumuz tarafından sürdürülen bu harekat, meşru ve uluslararası hukuka uygundur" dedi.

"Her zaman yanlarındayız"

Bölgesinde güçlü bir aktör olan Türkiye'nin uluslararası barışa destek verebilmesinin bölgedeki terör tehditlerini bertaraf etmesiyle mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Budak, Türk milletinden güç alan TSK'nın bölgede barış, huzur ve güven için başlattığı operasyonda muzaffer olacağına inançlarının tam olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'deki üniversiteler olarak ülkemizin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden ordumuzun komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin'de başlatılan sınır ötesi harekatta şanlı ordumuza ve kahraman Mehmetçiğe muvaffakiyetler diliyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'nda ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü mücadelesinde şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz.'

Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Yaşar Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ile İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Alptekin Kayalı katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber